Osinja gnijezda s nadjevom

Možda treba malo više vremena,ali se uvijek potrudim zbog gostiju koji ne vole kremaste kolače.Za svakog po nešto.



Tijesto:

56 dag brešna
2 suha kvasca
8 dag šećera
8 dag maslaca
malo soli
6 žutanjaka
2,5 dl mlijeka
20 dag maslaca za premazivanje

Napraviti kvas od mlijeka, malo brašna i šećera.Ostalo brašno izmiješati sa žutanjcima, rastopljenim maslacem, šećerom i soli, te dodajte uzašli kvas.Umijesiti glatko tijesto,razvaljati,premazati rastopljenim maslacem,preklopiti 4 puta i ostaviti da odstoji 15 - 20 min.Taj postupak ponoviti 3 puta.

Nadjev:

6 dag maslaca
2 žlice šećera
džem od višanja
2 šalice sjeckanih oraha
10 dag grožđica
malo ruma po ukusu

Priprema:

Tijesto koje ste tri puta premazali i razvaljali,nakon što je odstajalo ponovo razvaljajte i premažite rastopljenim maslacem,premažite marmeladom,pospite šećerom, orasima, grožđicama i smotajte u roladu.Režite na kolutove oko 1 cm debljine i slažite u namazan pleh,jedan kraj drugog.Ostavite da se tijesto digne.Pecite u pećnici na 180 °C do zlatno rumene boje.

Dok se tijesto peče pripremite preljev.

Preljev:

5 dl mlijeka
5 žlica šećera
1 žlica rastopljenog maslaca
vanilin šećer

Navedene sastojke ukuhajte barem do 2/3 i prelijte vruće preko vrućih gnijezda.





izvor:http://www.recepti.hr/