Sastojci
1 šalica (2 dcl) šećera
3 cijela jaja
1 šalica griza
1 šalica mlijeka
3 žlice (jušne) oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
1 vanili šećer
1 šalica mljevenih oraha
3 kisele jabuke sitno naribane
1/2 šalice ulja
za fil:
1/2 litre slatkog vrhnja
3 cijela jaja
1 šalica griza
1 šalica mlijeka
3 žlice (jušne) oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
1 vanili šećer
1 šalica mljevenih oraha
3 kisele jabuke sitno naribane
1/2 šalice ulja
za fil:
1/2 litre slatkog vrhnja
Priprema
1.
Griz namočiti u mlijeku i ostaviti 15 minuta da stoji.
2.
Sve sastojke dobro izmiksati, dodati griz natopljen u mlijeku i staviti peči u rernu na 180 stupnjeva dok se biskvit ne odvoji od tepsije. Probosti čačkalicom i provjeriti da li je pečeno.
3.
Pečeni i ohlađeni biskvit rezati po pola.
4.
Gornju polovicu biskvita izmrviti i pomiješati sa tučenim slatkim vrhnjem.
5.
1.
Griz namočiti u mlijeku i ostaviti 15 minuta da stoji.
2.
Sve sastojke dobro izmiksati, dodati griz natopljen u mlijeku i staviti peči u rernu na 180 stupnjeva dok se biskvit ne odvoji od tepsije. Probosti čačkalicom i provjeriti da li je pečeno.
3.
Pečeni i ohlađeni biskvit rezati po pola.
4.
Gornju polovicu biskvita izmrviti i pomiješati sa tučenim slatkim vrhnjem.
5.
Mazati po donjoj polovici biskvita.
6.
Posipati ribanom čokoladom!!!
evo kolačića od dragih coolinarika koje su probale:valisa
6.
Posipati ribanom čokoladom!!!
evo kolačića od dragih coolinarika koje su probale:valisa
http://www.coolinarika.com/