Rapsodija s jabukama

e5bf445b78557da4487819ed70f14fbc_view_l
Sastojci
– 300 g petit keksa
– 1 čvrsti jogurt
– 2 kisela vrhnja
– 7 žlica šećera
– 500 g jabuka
– 1 vrečica šlag pjene
-2 dL mlijeka
– 3 žlice pšeničnog griza
Priprema
Kiselo vrhnje i jogurt pomiješajte sa 4 žlice šećera i premažite preko petit keksa složenih na dnu kalupa. Preko toga ponovno posložite red keksa.
Jabuke ogulite i narežite na manje kocke te stavite kuhati sa 3 decilitra vode i 3 žlice šećera. Kad jabuke omekšaju propasirajte ih te dodajte 3 žlice griza i još malo sve zajedno kuhajte – jednu minutu je dovoljno.
Kad se malo ohladi smjesa premažite je preko keksa. Na jabuke možete posipati malo cimeta.
Kad se kolač ohladi u frižideru napravite šlag i premažite preko jabuka i ponovno stavite u frižider na 1 sat.
Izvor: coolinarka.com