U ovoj torti prevladava okus lješnjaka. Predivna uz čokoladni preljev.
Sastojci
PODLOGA:
– 20 dag petit keksa
– mlijeko za umakanje petita
– 20 dag petit keksa
– mlijeko za umakanje petita
KREMA:
– 8 dl mlijeka
– 2 pudinga od vanilije
– 6 žlica šećera
– 1 žlica gustina
– 25 dag margarina
– + ekstrat od lješnjaka
– 8 dl mlijeka
– 2 pudinga od vanilije
– 6 žlica šećera
– 1 žlica gustina
– 25 dag margarina
– + ekstrat od lješnjaka
GLAZURA:
– 2 dl vrhnja za šlag
– 20 dag čokolade za kuhanje
– 2 dl vrhnja za šlag
– 20 dag čokolade za kuhanje
Način pripreme
Petit keks natopiti u mlijeko i poslagati u tepsiju (ja sam koristila okruglu).
6 dl mlijeka zavriti, sa strane u zdjeli pomiješati 2 dl mlijeka, šećer, gustin i puding.
Sve ukuhati u zavritih 6 dl mlijeka.
U mlaki puding umiješati po želji ekstrata i margarin.
Premazati odmah kremu preko petita.
Zagriijati vrhnje za šlag do stupnja vrenja, maknuti sa vatre i otopiti čokoladu u vrhnju i preliti preko kreme.
Staviti u frižider, najbolje preko noći.
Ukrasiti po želji