SASTOJCI:
– 2 kasike brasna
– 1 kesica pudinga od vanile
– 1/2 lmleka
– 1 kesica pudinga od vanile
– 1/2 lmleka
za fil:
– 10 kasika mlevenih proprzenih badema
– 1 kesica praska za pecivo
– 2 dl ulja
– 2 d lmleka
– 160 g brasna
– 180 g secera
– 5 jaja
– 1 kesica praska za pecivo
– 2 dl ulja
– 2 d lmleka
– 160 g brasna
– 180 g secera
– 5 jaja
za koru:
– 250 gsecera
– 250 gmargarinaza ukrasavanje:
– mleveni bademi
– 250 gmargarinaza ukrasavanje:
– mleveni bademi
Postupak pripreme:
Za koru umutiti jaja sa secerom, dodati mleko, ulje, zatim prasak za pecivo pomesan sa brasnom i mlevene bademe.
Izliti u pleh oblozen pek papirom i peci na 180 stepeni oko 30 min dok blago ne porumeni kora i pocne se odvajati od pleha.
Pecenu koru prevrnuti, skinuti pek papir i preseci na dva dela.
Za fil staviti mleko da provre sa secerom. U provrelo mleko staviti razmucen puding sa brasnom u malo mleka i mesati kratko dok se ne zgusne.
Kada se ohladi, spojiti sa umucenim margarinom.
Filovati kore i ukrasiti mlevenim bademima.
Napomena: Kolac dobro ohladiti
Izvor: www.zenskisvet.com