Sastojci za žuti fil:
3 pudinga od vanilije
750 ml mlijeka
250 gr margarina
200 gr šećera
2 vanilin šećera
Sastojci za fil od borovnica:
500 gr borovnica (kod mene su bile zalađene)
300 ml vode
150 gr šećera
5 kasika gustina
Još je potrebno:
petit keks za podlogu
šlag za ukrašavanje
Priprema:
Poredate keks u tepsiju.
Prvo pravite fil od borovnica. Zaleđene borovnice stavite u šerpu i dodate 300 ml vode. Kada se borovnice otope čim proključaju dodati gustin sa šećerom i skinuti kad se zgusne. Ne treba dugo kuhati borovnice, da iz njih ne bi izašao sok, trebaju da ostanu sočne. Vrući fil prelijete preko keksa i pustite da se ohladi.
Žuti fil pripremate tako što 600 ml vode stavite da prokuha, u preostalo 100 ml vode dodate 3 pudinga od vanilije i šećer, kada voda prokuha napraviti puding. U ohlađen puding dodati pjenasto izrađen margarin. Kremu staviti preko pudinga od borovnica. Ukrasiti šlagom
izvor:www.recepti.h
3 pudinga od vanilije
750 ml mlijeka
250 gr margarina
200 gr šećera
2 vanilin šećera
Sastojci za fil od borovnica:
500 gr borovnica (kod mene su bile zalađene)
300 ml vode
150 gr šećera
5 kasika gustina
Još je potrebno:
petit keks za podlogu
šlag za ukrašavanje
Priprema:
Poredate keks u tepsiju.
Prvo pravite fil od borovnica. Zaleđene borovnice stavite u šerpu i dodate 300 ml vode. Kada se borovnice otope čim proključaju dodati gustin sa šećerom i skinuti kad se zgusne. Ne treba dugo kuhati borovnice, da iz njih ne bi izašao sok, trebaju da ostanu sočne. Vrući fil prelijete preko keksa i pustite da se ohladi.
Žuti fil pripremate tako što 600 ml vode stavite da prokuha, u preostalo 100 ml vode dodate 3 pudinga od vanilije i šećer, kada voda prokuha napraviti puding. U ohlađen puding dodati pjenasto izrađen margarin. Kremu staviti preko pudinga od borovnica. Ukrasiti šlagom
izvor:www.recepti.h