Moja deca ih obožavaju, pa su se toliko odomaćile da su postale “naše”. Testo koje se brzo pravi sa sirom uz dodatak kukuruznog brašna koje im daje poseban šmek…
Sastojci
– 3 jaja
– 200 gr. pšeničnog brašna
– 100 gr. kukuruznog brašna
– 300 gr. mladog sira
– 1 prašak za pecivo
– so, po ukusu
– ulje, za prženje
– 3 jaja
– 200 gr. pšeničnog brašna
– 100 gr. kukuruznog brašna
– 300 gr. mladog sira
– 1 prašak za pecivo
– so, po ukusu
– ulje, za prženje
Priprema
Jaja umutiti viljuškom, dodati pšenično prašno, izmrvljeni sir, kukuruzno brašno i prašak za pecivo. U zavisnosti od toga koliko vam je sir slan, dodajte i malo soli u testo.
Testo zamesiti rukom da se svi sastojci ujednače.
Testo prebaciti na radnu površinu ili veći poslužavnik (kao u mom slučaju), istanjiti ga i iseći na željene oblike.
Zagrejati ulje i pržiti piroške sa obe strane dok lepo ne porumene.
Izvor: coolinarka.com