Ukusna na svoj prepoznatljiv način…
Sastojci:
Prhko tijesto:
– 30dkg brašna
– 20dkg maslaca ili margarina
– 10dkg šećera u prahu
– 1 jaje
– prstohvat soli
– ribana korica limuna
– 20dkg maslaca ili margarina
– 10dkg šećera u prahu
– 1 jaje
– prstohvat soli
– ribana korica limuna
Nadjev:
– 140g sitno sjeckane čokolade
– 180g maslaca, izrezanog na kockice
– 200g šećera
– 100g brašna
– 6 razmućenih jaja
– aroma vanilije
– 180g maslaca, izrezanog na kockice
– 200g šećera
– 100g brašna
– 6 razmućenih jaja
– aroma vanilije
Priprema:
Brašno staviti na radnu plohu, malo ga posolite i u sredini napraviti rupu. U rupu stavite razlomljeni margarin i šećer te rukama dobro izmješajte.
Dodajte jaje i povežite s maslacem i šećerom i onda umiješajte i brašno. Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider dok se pravi nadjev
Nadjev
Za nadjev stavite čokoladu i maslac u zdjelicu i otopite na pari. Ostavite da se ohladi. Razmutite cijela jaja s šećerom i dodajte brašno i aromu vanilije i dobro izmutite.
U tu smjesu primješajte otopljenu čokoladu s maslacem.
Dvije trećine tijesta razvaljajte na radnoj površini i stavite u kalup za pite (moj je promjera 26cm) Može se staviti i u kalup za torte.
Tijesto mora biti i na rubovima kalupa.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180st, 10ak min dok se tijesto malo zapeče. Izvadite iz pećnice i ulijte nadjev od čokolade. Vratite peći još 15 min.
Opet izvadite iz pećnice i prekrijte preostalim tijestom i pecite još 7-8 min. Pazite da tijesto ne potamni, mora biti svijetlo.
Pečenu pitu pospite mljevenim šećerom
Izvor: coolinarika.com