Imate viška banana koje su prezrele? Iskoristite ih. Banane za ove muffine moraju biti zrele, skoro pa prezrele jer ukoliko su banane zelene, kolač neće biti lijepog okusa.
PRVA SMJESA:
– 2 veće banane
– 10 dkg masla
– 1 dl slatkog vrhnja ili vrhnja za šlag
– 2 jaja
– malo soli
DRUGA SMJESA:
– 40 dkg brašna
– 20 dkg šećera
– 10 dkg mueslia po izboru
– 5 dkg sitno sjeckane čokolade
– žličica sode bikarbone
– žličica cimeta
Priprema:
Za muffine važi pravilo da suhe i vlažne sastojke miješate odvojeno i onda tekuću smjesu ulijete u smjesu od suhih sastojaka. Pravilo poštujte jer su ga iz vlastitog iskustva smislili puno veći majstori od nas.
Banane dobro zgnječite, dodajte otopljeno maslo, slatko vrhnje, jaja i malo soli. Izmiješanu tekuću smjesu ulijte u smjesu od suhih sastojaka, tj. drugu smjesu. Kalupe za muffine punite do malo više od polovice, ubacite žlićicu nuttele i prekrijte sa još malo smjese.
Pecite na 180 C otprilike pola sata.
Na kraju ih prelijte sa 100 gr čokolade i 5 dkg masla otopljenog na pari i dekorirajte sa ukrasnim bombončićima, krupno mljevenim orasima, kukuruznim pahuljicama, kokosovim brašnom.
Izvor: recepti-svijeta.com