BISKVIT:
– 10 bjelanjaka
– 28 dag šećera
– 28 dag prženih mljevenih lješnjaka
– 2 žlice kakaa
– 1 dl mlakog mlijeka
– 1 žlica ruma
– 28 dag šećera
– 28 dag prženih mljevenih lješnjaka
– 2 žlice kakaa
– 1 dl mlakog mlijeka
– 1 žlica ruma
VANIL-KREMA:
– 4 žumanjka
– 2 pudinga od vanilije
– 4 žlice šećera
– 7 dl mlijeka
– 5 dl slatkog tučenog vrhnja
– 2 pudinga od vanilije
– 4 žlice šećera
– 7 dl mlijeka
– 5 dl slatkog tučenog vrhnja
ČOKO-KREMA:
– 6 žumanjka
– 1 jaje
– 10 dag šećera
– 10 dag čokolade
– 25 dag margarina
– 1 jaje
– 10 dag šećera
– 10 dag čokolade
– 25 dag margarina
Priprema:
BISKVIT:
Lješnjake popržite,ogulite i sameljete.
Bjelanjke sa šećerom i par zrna soli izmiksajte u čvrst snijeg pa dodajte kuhačom mješajući mljevene lješnjake.
Biskvit je pečen dok se odvaja od ruba kalupa.
VANIL-KREMA:
U malo mlijeka razmutite puding,žumanjke i šećer,to ukuhajte u ostalo mlijeko.
Kad je krema kuhana i ohlađena u nju dodajte 5 dl tučenog slatkog vrhnja.
Sve zajedno miksate da se sjedini.
ČOKO-KREMA:
Žumanjke i šećer pjenasto umutite i kuhajte na pari dok ne nastane svijetla gusta krema.
U to dodajte čokoladu i kuhajte još 5 minuta.
Kad se krema ohladi dodajte margarin.
Pečeni ohlađeni biskvit nakvasite sa dl mlakog mlijeka i žlicom ruma.
Na biskvit prvo stavite vanil-kremu,a zatim preko nje čoko-kremu.
Ukrasite po želji.
Izvor: coolinarika.com