Još jedna u nizu kremastih, čokoladnih torti sa tankim korama i dvije vrste čokoladnog fila. Nije mnogo velika tako da može lako da bude poslastica za nedeljno popodne.
Sastojci za koru:
– 4 jaja
– 12 kašika brašna
– 12 kašika mlijeka
– 12 kašika ulja
– 1 prašak za pecivo
– 3 kašike kakaa
– 12 kašika brašna
– 12 kašika mlijeka
– 12 kašika ulja
– 1 prašak za pecivo
– 3 kašike kakaa
Fil I:
– 6dl mlijeka
– 2 pudinga od čokolade
– 6 kašika šećera
– 2 štangle čokolade za kuhanje
– 1/4 margarina
– 100 gr šećera u prahu
– 2 pudinga od čokolade
– 6 kašika šećera
– 2 štangle čokolade za kuhanje
– 1/4 margarina
– 100 gr šećera u prahu
Fil II:
– 100 gr šlaga
– 4 kašike fila I
– 4 kašike fila I
Dekoracija:
– Fil II i šlag
Priprema kore:
Umutiti 2 bjelanca sa 6 kašika šećera, dodati 2 žumanca pa ulje i mlijeko pa izmutiti. Na kraju dodati 6 kašika brašna i pola praška za pecivo.
U drugoj posudi ponoviti postupak i dodati kakao. U tepsiju staviti pek papir pa išarati ove dvije smjese.
Peći na 200 stepeni 15ak minuta. Pečenu koru izvaditi iz tepsije i ostaviti da se ohladi. Presjeći je na pola i onda svaku polovinu presjeći po debljini, da se dobiju 4 tanke kore.
Priprema fila I:
Mlijeko staviti da provrije. U drugoj posudi sa malo mlijeka razmutiti puding i šećer pa to zakuhati u provrilo mlijeko. Ostaviti da se ohladi. Izmiksiati margarin sa šećerom pa dodati u ohladjen puding. Odvojiti 4 kašike.
Priprema fila II:
Umutiti 100 gr šlaga pa mu dodati odvojene 4 kašike fila I.
Staviti prvu koru pa naneti fil I, pa staviti drugu, namazati filom I pa filom II, ponoviti postupak sa trećom korom i ogore poklopiti cetvrtok korom. Drugog fila će ostati dovoljno da se premaze torta okolo.
Dekorišite šlagom.
izvor:http://www.recepti-24.com/