Sastojci
Bijeli i crni nadjev
– 2 jaja
– 15 dkg šećera
– 20 dkg margarina ili maslaca
– 20 dkg nasjeckanih žele bombona
– 10 dkg bijele čokolade
– 10 dkg tamne čokolade
– 10 dkg mljevenog keksa
– 10 dkg grožđica
– 5 dkg rezanih oraha
– 1-2 žlice ruma
– 15 dkg šećera
– 20 dkg margarina ili maslaca
– 20 dkg nasjeckanih žele bombona
– 10 dkg bijele čokolade
– 10 dkg tamne čokolade
– 10 dkg mljevenog keksa
– 10 dkg grožđica
– 5 dkg rezanih oraha
– 1-2 žlice ruma
još potrebno
– 2 lista oblatne
Priprema
Oblatne stavite između vlažnih krpa i ostavite da omekšaju.
Grožđice prelijte rumom i ostavite da malo odstoje.
Jaja i šećer kuhajte na pari dok se ne počne zgušnjavati. Maknite s vatre i dodajte na kockice natrganu bijelu čokoladu te miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi.
Odmah u vruće dodajte i margarin i dobro izradite.
Podijelite na dva dijela – u jedan dio dodajte 5 dkg mljevenih keksa i narezane žele bombone.
U drugi dio dodajte rastopljenu tamnu čokoladu, grožđice, nasjeckane orahe i ostatak keksa.
Na jednu oblatnu razmažite prvo bijelu kremu s bombonima, pokrijete drugom oblatnom i razmažite tamnu kremu.
Lagano pritisnite i zatim dobro zarolajte. Ostavite da se kreme dobro stegnu, pa onda režite.
Izvor: coolinarka.com