Sastojci
TIJESTO
– 4 kašike brašna
– 4 kašike šećera
– 4 kašike ulja
– 4 kašike mlijeka
– 2 kašike kakaa
– 4 jaja
– 1 prašak za pecivo
– 500 ml mlijeka
– 100 gr putera
– 100 gr bijele čokolade
– 8 kašika šećera
– 2 pudinga od vanilije
Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom pa dodajte mlijeko i ulje.
Umiješajte brašno koje ste pomiješali sa praškom za pecivom i kakaaom.
Ulijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju od rerne i pecite 15 minuta na 200 stepeni.
Zamotajte koru u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi.
U dijelu mlijeka umutite buding i šećer.
Dodajte u prokuhano mlijeko i miješajte dok se ne zgusne pa dodajte komadiće čokolade, promiješajte i ostavite da
se ohladi.
Puter sobne temperature umutite u kremu pa premažite preko rolata i zamotajte.
izvor:http://www.recepti-24.com/
TIJESTO
– 4 kašike brašna
– 4 kašike šećera
– 4 kašike ulja
– 4 kašike mlijeka
– 2 kašike kakaa
– 4 jaja
– 1 prašak za pecivo
– 500 ml mlijeka
– 100 gr putera
– 100 gr bijele čokolade
– 8 kašika šećera
– 2 pudinga od vanilije
Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom pa dodajte mlijeko i ulje.
Umiješajte brašno koje ste pomiješali sa praškom za pecivom i kakaaom.
Ulijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju od rerne i pecite 15 minuta na 200 stepeni.
Zamotajte koru u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi.
U dijelu mlijeka umutite buding i šećer.
Dodajte u prokuhano mlijeko i miješajte dok se ne zgusne pa dodajte komadiće čokolade, promiješajte i ostavite da
se ohladi.
Puter sobne temperature umutite u kremu pa premažite preko rolata i zamotajte.
izvor:http://www.recepti-24.com/