Sastojci
– 250 gr mljevenog digestiv keksa
– 130 gr putera
– 800 gr krem sira
– 200 gr šećera
– 4 jaja
– 2 kašike soka od limuna
– 2 pudinga vanilije
– 2 kašičice vanilin ekstrakta
– 130 gr putera
– 800 gr krem sira
– 200 gr šećera
– 4 jaja
– 2 kašike soka od limuna
– 2 pudinga vanilije
– 2 kašičice vanilin ekstrakta
Način pripreme
Keks staviti u multipraktik i sitno samljeti.
Puter otopiti i umiješati u keks.
Utisnuti u kalup za torte i peći u rerni zagrijanoj na 160 stepeni 5 minuta.
Krem sir pomiješati sa jajima, pudingom, vanilin ekstratom, šećerom i sokom limuna.
Presuti na koru od keksa i peći 55 minuta.
Ohladite i ostavite u frižideru par sati da se stisne.
Izvor: domacica.com