1/4 l mlijeka
4 žlice šećera
25 g svježeg kvasca ili vrećica suhog kvasca
20 dag masti (25 dag masla za one koji ne vole mast)
1 jaje
60 dag brašna
20 dag mljevenih oraha
25 dag šećera
ribana korica 1 limuna
kiselija marmelada (ja sam stavila moju domaću od kajsija)
Postupak:
Izmiješati mlijeko sa šećerom te malo ugrijati, razmrviti kvasac, izmiješati i ostaviti stajati
Dobro umutiti mast, dodati jaje, nadošli kvasac i brašno. Raditi mikserom dok se može, poslije samo malo još umijesiti rukama.
Podijeliti na 4 jednaka dijela i razviti u kore za tepsiju dimenzija cca. 23x38 cm (neka budu malo veće jer se kore "pokupe" kada ih se premjesti u tepsiju)
Izmiješati mljevene orahe, šećer i ribanu koricu limuna
Podmazati tepsiju i slagati kore jednu po jednu, svaku premazati tanko marmeladom (oko 3 žlice) pa posuti mješavinom oraha i šećera a zadnju tek kada se kolač ispeče ili po želji pečen kolač preliti glazurom od čokolade.
Ostaviti pripremljen kolač nekih 15 minuta na sobnoj temperaturi te tek tada uključiti pećnicu. Peći ga u pećnici ugrijanoj na 200°C oko 15 minuta pa smanjiti pećnicu na 170°C i peći ga još 20 minuta.
Tepsiju s kolačem izvaditi na rešetkastu podlogu, premazati ga marmeladom i posuti orasima ili preliti glazurom od čokolade
Ohladiti i sjeći po želji
izvor:http://www.recepti.hr/
4 žlice šećera
25 g svježeg kvasca ili vrećica suhog kvasca
20 dag masti (25 dag masla za one koji ne vole mast)
1 jaje
60 dag brašna
20 dag mljevenih oraha
25 dag šećera
ribana korica 1 limuna
kiselija marmelada (ja sam stavila moju domaću od kajsija)
Postupak:
Izmiješati mlijeko sa šećerom te malo ugrijati, razmrviti kvasac, izmiješati i ostaviti stajati
Dobro umutiti mast, dodati jaje, nadošli kvasac i brašno. Raditi mikserom dok se može, poslije samo malo još umijesiti rukama.
Podijeliti na 4 jednaka dijela i razviti u kore za tepsiju dimenzija cca. 23x38 cm (neka budu malo veće jer se kore "pokupe" kada ih se premjesti u tepsiju)
Izmiješati mljevene orahe, šećer i ribanu koricu limuna
Podmazati tepsiju i slagati kore jednu po jednu, svaku premazati tanko marmeladom (oko 3 žlice) pa posuti mješavinom oraha i šećera a zadnju tek kada se kolač ispeče ili po želji pečen kolač preliti glazurom od čokolade.
Ostaviti pripremljen kolač nekih 15 minuta na sobnoj temperaturi te tek tada uključiti pećnicu. Peći ga u pećnici ugrijanoj na 200°C oko 15 minuta pa smanjiti pećnicu na 170°C i peći ga još 20 minuta.
Tepsiju s kolačem izvaditi na rešetkastu podlogu, premazati ga marmeladom i posuti orasima ili preliti glazurom od čokolade
Ohladiti i sjeći po želji
izvor:http://www.recepti.hr/