Pola-na-pola


pola-na-pola-by-me-e07436ac0dc11d5ba134cfd41379d513_view_l
Sastojci
– biskvit
– 6 žumanjaka
– 300 ml šećera
– 50 ml ulja
– sok 1 limuna
– 100 ml mlake vode
– 300 ml oštrog brašna
– 1/2 paketića praška za pecivo
– 1 paketić vanil šećera
– 6 bjelanjaka – snijeg
fila
– 200 ml mlijeka
– 200 ml šećera
– 5 žlica kakaa
– 10 dkg margarina
još potrebno
– 50 ml mlijeka za natapanje biskvita
– 2 vrečice šlaga
Priprema
Pripremite biskvit: žumanjke dobro izmiksajte sa šećerom i polako dodajte ostale sastojke, mješajući, da bi zadnje dodali brašno pomješano sa praškom za pecivo. Izmiksati bjelanjke u čvrst snijeg i lagano umješati u smjesu za biskvit.
Peći u namašćenom i pobrašnjenom limu (kod mene 22×38cm) na 180’C oko 15tak min. Probati čačkalicom dal je pečeno.
Pečeni biskvit ohladiti, okrenuti iz lima na radnu površinu, može i na pek papir. Odrezati 1/3 odozgo i smrviti ju u pripremljenu filu koja je još vruća.
Dakle, sastojke za filu prokuhati i umješati izmrvljen dio biskvita. Promješati i nanesti po ostalom biskvitu koji ste prethodno natopili mlijekom i vratili u lim. Lijepo izravnati.
Kada se ohladi premazati izmiksanim šlagom (iz dve vrečice) i držati u hladnjaku!
Izvor: coolianrka.com