Recept je iz jedne stare talijanske kuharice, a ja sam ga danas prvi puta isprobala…..a sigurno ne i zadnji
Sastojci
– 400ml mlijeka
– 400ml vode
– 125g maslaca
– 250g griza
– 100g sitno naribanog parmezana
– 2 zutanjka
– sol, papar, muskatni orascic
– 400ml mlijeka
– 400ml vode
– 125g maslaca
– 250g griza
– 100g sitno naribanog parmezana
– 2 zutanjka
– sol, papar, muskatni orascic
Priprema
Mlijeko, vodu i polovicu maslaca stavite na vatru i pustite da zakuha. Kada zakuha polako dodajte griz uz neprestano mijesanje. Na sasvim laganoj vatri pustite oko 25min i povremeno promjesajte.
Nakon 25min stavite u drugu posudu ( jer vam se u ovoj prvoj na dnu stvori korica i kada dodajete ostale sastojke i mijesate, struzete to sa dna posude, a to ne treba biti…zato druga posuda) i dodajte trecinu parmezana i dva zutanjka i ostale zacine po zelji.
Dobro promijesajte i uz pomoc dvije zlice radite gnocche ( ustvari izgledaju kao noklice za juhu ) i stavljajte u podmazanu vatrostalnu posudu.
Posipajte ostatkom parmezana i ostatkom maslaca ( rastopite ga).
Stavite u pecnicu na 200° oko 20 min….dok se lijepo ne zapeku
Izvor: coolinarika.com