Sastojci
Podloga
– 1 pakung piskot keksa
– oko 300 ml. vode
– svjeze otisnuti sok od narande
– malo ruma
– oko 300 ml. vode
– svjeze otisnuti sok od narande
– malo ruma
Krema
– 600 ml. mlijeka
– 150g. secera
– 2 vrecice praska za puding od vanilije
– 2 vrecice vanilin secera
– prstohvat soli
– 200 g. butra
– 150g. secera
– 2 vrecice praska za puding od vanilije
– 2 vrecice vanilin secera
– prstohvat soli
– 200 g. butra
Vocni preljev
– 700 g voca npr. jagode,maline,kupine,ribizl
– 2 vrecice vanilin secera
– po potrebi secera
– 6 listova zelatine
– 2 vrecice vanilin secera
– po potrebi secera
– 6 listova zelatine
Priprema
Pomijesajte vodu, sok i rum te umacite piskote i slazite ih redom u kalup.
Za kremu skuhajte puding sa secerom vanilin secerom i prstohvat soli, te u ohladenu kremu dodajte izradeni buter.
Kremu sipajte na piskote .
Istucite holla slag te ga ravnomjerno premazite na kremu.
Kolac stavite u hladnjak .
Voce operite i ocistite te ga pirirajte sa mikserom da dobijete gustu kasu.
U voce dodajte secer i vanilin secer, kratko sve skupa prokuhajte uz stalno mijesanje na laganoj vatri tek toliko da se secer otopi.Obavezno probajte pa ako je potrebno dodajte secera. Ohladite da bude mlako.
Zelatinu stavite da nabubri u hladnoj vodi. Nabubrenu zelatinu ocijedite ,te otopite na laganoj vatri i dodajteje u kuhanu ohladenu vocnu kasu.
Dobro promijesajte te prelijte na holla slag.
Dobar tek!!!!
Izvor: coolinarika.com