Sastojci :
– 5 bjelanaca
– 15 kašika šećera
– 300 g pečenog, mljevenog kikirikija
– 3 kašike brašna
– 1 kesica praška za pecivo
– 15 kašika šećera
– 300 g pečenog, mljevenog kikirikija
– 3 kašike brašna
– 1 kesica praška za pecivo
Fil:
– 5 žumanaca
– 10 kašika šećera
– 1l mlijeka
– 4 pudinga od vanile
– 2-3 kašike šećera u prahu
– 100g mliječne čokolade
– 5 snikers čokoladica
– 250g putera
– 10 kašika šećera
– 1l mlijeka
– 4 pudinga od vanile
– 2-3 kašike šećera u prahu
– 100g mliječne čokolade
– 5 snikers čokoladica
– 250g putera
Priprema:
Umutite 5 bjelanaca u čvrst šam, dodajte jednu po jednu kašiku šećera uz neprestano mućenje. Isključite mikser pa pažljivo umješajte mljeveni kikiriki, brašno i prašak za pecivo.
Smjesu sipajte u pleh 20 x 30 cm obloženim papirom za pečenje i pecite na 180°C oko 10-15 min. Provjerite čačkalicom da li je tijesto pečeno.
Pečeno tijesto presjecite uzduž na dvije kore. Umutite pjenasto žumanca i šećer, dodajte puding i malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da provri pa ukuvajte fil.
Ostavite da se ohladi. Umutite pjenasto puter i šećer u prahu pa dodavajte jednu po jednu kašiku fila, dobro umutite i podjeliti ga na dva dijela. U jedan dio umješajte otopljenu mliječnu čokoladu a u drugi sjeckane snikers čokoladice.
Filujte: kora – prvi fil – drugi fil – kora – prvi fil – drugi fil. Tortu ukrasite po želji, šlagom ili čokoladom
izvor:http://www.recepti-24.com/