Sastojci
– 1,5 kg jabuka
– sok 1 limuna
– 400 g šećera
– 600 ml vode
– 300 ml vode
– 3 kom Pudinga vanilin Dolcela (40g)
– 400 g petit keksa
– 200 ml slatkog vrhnja (za šlag)
– sok 1 limuna
– 400 g šećera
– 600 ml vode
– 300 ml vode
– 3 kom Pudinga vanilin Dolcela (40g)
– 400 g petit keksa
– 200 ml slatkog vrhnja (za šlag)
Priprema
Jabuke ogulite i naribajte u veću posudu. Dodajte im limunov sok, šećer i vodu pa stavite sve zajedno da kuha dok jabuke omekšaju (15-tak minuta).
U preostalih 300 ml vode razmutite tri praška za puding pa dodajte u mekane jabuke. Kuhajte još 2-3 minute pa maknute s vatre.
U tepsiju veličine 25 x 30 cm slažite red keksa, red jabuka, red keksa, red jabuka, red keksa i na kraju samo tanki sloj jabuka.
Kad ste sve složili ostavite da se kolač ohladi. Ohlađeni kolač premažite tučenim slatkim vrhnjem. Po vrhu naribajte čokoladu ili pospite čokoladnim mrvicama.
izvor:http://www.recepti-24.com/