Sastojci
– jabuke
LIMUN KREMA:
– 1/2 l vode
– 1 limun
– 15 dkg šećera
– 1 vanilin-šećer
– 10 dkg gustina
– 5 dkg margarina
– 1 limun
– 15 dkg šećera
– 1 vanilin-šećer
– 10 dkg gustina
– 5 dkg margarina
KAKAO BISKVIT:
– 4 jaja
– 2 šalice šećera
– 1 šalica ulja
– 2 šalice mlijeka
– 1 vanilin-šećer
– 1 prašak za pecivo
– 3 šalice brašna
– 5 žlica kakao praha
– 2 šalice šećera
– 1 šalica ulja
– 2 šalice mlijeka
– 1 vanilin-šećer
– 1 prašak za pecivo
– 3 šalice brašna
– 5 žlica kakao praha
Priprema
LIMUN KREMA:
Limunu ocijedite sok, a koricu sačuvajte. 3 dl vode sipajte u zdjelu, dodajte šećer, i izrezanu koricu limuna. Kuhajte 10-ak minuta te koricu izvadite, a ukuhajte izmiksanu smjesu od 2 dl vode, limunovog soka, vanilin šećera i gustina. Kuhajte dok ne bude gusto kao puding te umiješajte margarin.
Dno tepsije obložite papirom za pečenje tako da rubovi budu visoko uzdignuti. Složite oguljene jabuke izrezane na kolute debljine 1 cm kojima ste izdubili sjemenke. Složite ih na dno tepsije te prelijte toplu limun kremu koju ćete ravnomjeno rasporediti.
KAKAO BISKVIT:
*mjera je šalica za bijelu kavu
*brašno, kakao i prašak za pecivo prosijte
*brašno, kakao i prašak za pecivo prosijte
Šećer i jaja pjenasto izmutite te dodajte vanilin šećer, kakao, mlijeko, ulje, prašak za pecivo i brašno. Peći na 180 stupnjeva 20 minuta.
Pečeni kolač preokrenite na tacnu te odstranite papir za pečenje
Izvor: coolinarka.com