Sastojci za moslavački krumpir:
80 dag krumpira
4 dl domaćeg kiselog vrhnja
sol
Postupak pripreme
Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga toplog ogulite i narežite na ploške. Slažite ga u redove u dublju zdjelu, svaki red posolite i zalijte vrućim kiselim vrhnjem. Zdjelu s krumpirom malo protresite. Odmah poslužite uz domaći kukuruzni kruh.
Savjet: Za kuhanje odaberite gomolje krumpira jednake veličine, da bi istovremeno omekšali. Za to je potrebno pola sata, a u ekspres-loncu oko 10 minuta. Da se ne bi raspao prigodom kuhanja, krumpir u ljusci prije kuhanja probodite na nekoliko mjesta čačkalicom.
Kiselo vrhnje u jelima možete zamijeniti i jogurtom ili kiselim mlijekom. U tom slučaju izmiješajte ih sa žlicom rastopljenog maslaca ili margarina.
Savjet: Ako svježe mlijeko pomiješate s nešto brašna i malo limunova soka i dobro izmiješate, možete ga upotrijebiti umjesto kiselog vrhnja u umacima i raznim drugim jelima.
izvor:http://www.recepti.hr/