Od malina se pripremaju kolači, pudinzi, voćni jogurti, mogu se cijediti u sokove i biti izvrstan dodatak voćnim salatama.
Sastojci
Kora:
– 400 g piškota
– 200 ml soka od malina
– 200 ml soka od malina
Krem:
– 5 žumanaca
– 20 kašika šećera
– 10 kašika brašna
– 500 ml mlijeka
– 250 g margarina
– 500 g malina
– 350 ml slatke pavlake
– 20 kašika šećera
– 10 kašika brašna
– 500 ml mlijeka
– 250 g margarina
– 500 g malina
– 350 ml slatke pavlake
Priprema
Pjenasto umutiti žumanca sa šećerom i kad se masa udvostruči, dodati brašno i promiješati. Zagrijati mlijeko, sipati umućena žumanca i kuhati uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Krem ohladiti, a zatim dodati pjenasto umućen margarin.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. Piškote potapati u sok od maline i redati po obodu kalupa (kao tarabu). Rasporediti fil, poredati maline i prekriti tortu šlagom.
Izvor: kuhinjica.rs