Sastojci:
– 9 bjelanjaka
– 15 zlica secera
– 3 zlica krusnih mrvica
– 30 dkg kokosa + malo za posuti za ukras
– 1,5 litra mlijeka + cca 3 dcl za natopiti kore
– 20 dkg gustina
– 25 dkg margarina ili maslaca
– 10 dkg secera za kremu
Priprema
Biskvit: Izraditi snijeg od 3 bjelanjaka, dodati 5 zlica secera, 1 zlicu mrvica i 10 dkg kokosa. Peci u zagrijanoj pecnici na cca 180 stupnjeva 10-15 min (provjeriti cackalicom). Gotovi biskvit natopiti sa cca 1 dcl hladnog mlijeka. Peci 3 biskvita (ukupno 9 bjelanjaka, ostane 9 zumanjaka). Za okrugli kalup promjera cca 26 cm.
Biskvit: Izraditi snijeg od 3 bjelanjaka, dodati 5 zlica secera, 1 zlicu mrvica i 10 dkg kokosa. Peci u zagrijanoj pecnici na cca 180 stupnjeva 10-15 min (provjeriti cackalicom). Gotovi biskvit natopiti sa cca 1 dcl hladnog mlijeka. Peci 3 biskvita (ukupno 9 bjelanjaka, ostane 9 zumanjaka). Za okrugli kalup promjera cca 26 cm.
Krema: U litru i pol mlijeka ukuhati gustin i secer. U hladno dodati margarin.
Slagati: kora, fil, kora, fil, kora, fil, posuti kokosom i dobro ohladiti.
Slagati: kora, fil, kora, fil, kora, fil, posuti kokosom i dobro ohladiti.
coolinarika.com