Sastojci
– 200 gr. visanja
– 100 gr. maslac
– 100 gr. secera
– 100 gr. badema ili ljesnjaka
– 100 gr. kakaa (tipa nesquik)
– 5 jaja
– 50 gr. brasna
– 100 gr. maslac
– 100 gr. secera
– 100 gr. badema ili ljesnjaka
– 100 gr. kakaa (tipa nesquik)
– 5 jaja
– 50 gr. brasna
Priprema
Zagrijati pecnicu na 130 stupnjeva.
Pripremiti mali lim promjera 25×15 cm. Obloziti ga papirom za pecenje.
Odvojiti bjelanjke i zumanjke.
Izmjesati zumanjke i secer, dodati maslac i sve dobro izmutiti u pjenastu smjesu.
Umjesati bademe ili ljesnjake, kakao, brasno i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Visnje poslagati po vrhu i staviti peci.
Peci na 130 stupnjeva pola sata, nakon toga pojacati na 150 stupnjeva i peci do kraja jos oko 20-25 minuta. Najbolje provjeriti cackalicom ako je suha gotovo je.
Pustiti da se ohladi pa posuti secerom u prahu.
Dobar tek!!!
Posluživanje
Recept je iz kuharice TRADICIONALNI KOLACI 2.
U orginalnom receptu ide 500 gr. visanja ja sam stavila 200 i bilo je super.
Takoder i vrijeme pecenja je manje sto nikakooo nemoze biti, probala i neide. Ukus je mrakkkkkkkk :)))
Moze s visnjama a i bez. Svakako je mekannnnn, ukusannnnnnnn ma prefantastican kolacic ;)))
Izvor: coolinarka.com