Sastojci:
BISKVIT
– 9 bjelanjaka
– 15 žlica šećera (30 dag šećera)
– 1 žlica jabučnog octa
– 15 žlica šećera (30 dag šećera)
– 1 žlica jabučnog octa
KREMA
– 9 žumanjaka
– 4 žlice šećera
– 6 žlica gustina
– 5 dl mlijeka
– 2 vanilin šećera
– margarin
– 0.5 l slatkog vrhnja
– 4 žlice šećera
– 6 žlica gustina
– 5 dl mlijeka
– 2 vanilin šećera
– margarin
– 0.5 l slatkog vrhnja
VOĆE
– banane
– jagode
– kivi
– naranča
– ili koje drugo voće po ukusu
– jagode
– kivi
– naranča
– ili koje drugo voće po ukusu
Priprema:
Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka i u njega dodajte šećer i ocat.
Smjesu dobro izmiješajte električnim mikserom.
Lim za pečenje obložite pek papirom te pecite oko 50 minuta na 160°C ili dok kora ne postane zlatno – žućkasta.
Ohlađenu koru vertikalno presijecite na tri jednaka dijela.
Kremu pripravite na način da žumanjke dobro promiješate sa šećerom i zatim dodate mlijeko, vanilin šećer i gustin.
Kremu kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Kad se krema ohladi, u nju dodajte margarin i sve dobro izmiješajte električnim mikserom.
Slatko vrhnje ulijte u posebnu posudu i dobro ga izmiješajte električnim mikserom dok ne dobijete čvrst šlag.
Izrezane banane potrebno je staviti u malo limunovog soka da ne potamne.
Prvu koru premažite sa 1/3 žute kreme, zatim poslažite voće i sve premažite šlagom.
Na to stavite drugu koru, pa ponovno žutu kremu, voće i šlag.
Postupak ponovite i sa trećom korom.
izvor:http://www.recepti-24.com/