Krempita na keksima
SASTOJCI
KREMA
1 l. mlijeka
2 kom. vanilin pudinga
3 žlice gustina ili oštrog brašna
150 g. šećera
4 kom. jaja – samo žutanjci
250 g. margarina
SASTOJCI
KREMA
1 l. mlijeka
2 kom. vanilin pudinga
3 žlice gustina ili oštrog brašna
150 g. šećera
4 kom. jaja – samo žutanjci
250 g. margarina
ŠAUM
4 kom. jaja -samo bijelanci
200 g. šećera u prahu
OSTALO
500 g. petit keksa
1 šalica skuhane crne zaslađene kave čepruma
500 g. petit keksa
1 šalica skuhane crne zaslađene kave čepruma
PRIPREMA
PRIPREMA ŽUTE GLAVNE KREME
pudinge razmutiti u 3 dl mlijeka – od one litre, dodati gustin ili brašna, zajedno sa šećerom i žumanjcima , te skuhati po sistemu pudinga .
za sigurnost prebacim u novu posudu , (u slučaju da se desi i malo zagori ), povremeno promješati da se ne stvori gornja korica.
dobro izraditi margarin, te ga staviti u mlačnu smjesu.
nauljiti tepsiju srednje veličine ( ja slažem u onu od peči gdje mi stane 6×4 petit keksa koje slažem namočene u skuhanu kavu s rumom ( mogu se močiti i u mlijeku- ako su za malu djecu )
na kekse staviti žutu smjesu i poravnajte je.
ponovo na smjesu slagati namočene kekse, kao što je bio i donji red.
*ŠAUM*
šaum se može raditi na više načina kao ili kao
ja radim jednostavno , tako da u bijelanjke stavim prstohvat soli i dobro izradim u čvrsti snijeg , te polako sipam štaub šećer.Jednom sam se zabunila i stavila kristal i opet je bilo super , jer se valjda rastopio polaganim sipanjem.Od 4 bijelanjaka nema velike visine, ali je čisto dovoljno
izrađeni šaum rasporedite po već namočenim keksima.
gore možete staviti po izboru strugane čokolade, ili glazuru .
tko ne voli šaum može staviti šlag i opet proizvoljno ukrasiti.
PRIPREMA ŽUTE GLAVNE KREME
pudinge razmutiti u 3 dl mlijeka – od one litre, dodati gustin ili brašna, zajedno sa šećerom i žumanjcima , te skuhati po sistemu pudinga .
za sigurnost prebacim u novu posudu , (u slučaju da se desi i malo zagori ), povremeno promješati da se ne stvori gornja korica.
dobro izraditi margarin, te ga staviti u mlačnu smjesu.
nauljiti tepsiju srednje veličine ( ja slažem u onu od peči gdje mi stane 6×4 petit keksa koje slažem namočene u skuhanu kavu s rumom ( mogu se močiti i u mlijeku- ako su za malu djecu )
na kekse staviti žutu smjesu i poravnajte je.
ponovo na smjesu slagati namočene kekse, kao što je bio i donji red.
*ŠAUM*
šaum se može raditi na više načina kao ili kao
ja radim jednostavno , tako da u bijelanjke stavim prstohvat soli i dobro izradim u čvrsti snijeg , te polako sipam štaub šećer.Jednom sam se zabunila i stavila kristal i opet je bilo super , jer se valjda rastopio polaganim sipanjem.Od 4 bijelanjaka nema velike visine, ali je čisto dovoljno
izrađeni šaum rasporedite po već namočenim keksima.
gore možete staviti po izboru strugane čokolade, ili glazuru .
tko ne voli šaum može staviti šlag i opet proizvoljno ukrasiti.
http://www.coolinarika.com/