2kremasto i voćno odlično za dolazak novog ljeta :
Sastojci
Za podlogu
300gr mljevenog keksa
150gr margarina
Krema
1 pakovnje Panna Cotta
1 kesa zaleđenog šumskog voća
Krema 2
500ml mlijeka
2 kesice pudinga od vanilije
2 VK pavlake/vrhnja 21%
Preljev
1 kom. preljev za torte crveni
200ml vode
2 VK šećera
Priprema
1.
Margarin otopiti i dodati u mljeveni keks.Podlogu utisnuti u kalup promjera 26cm i staviti u frižder na hlađenje.
2.
Od šumskog voća odvojiti malo krupnije voćkice(ostaviti za preljev).Panna Cottu skuvati po upustvu sa kesice.Na ohlađenu podlogu posuti voće pa preliti prohlađenom kremom,ohladiti.
3.
Skuvati puding u 1/2 mlijeka skinuti sa šporeta u vruć puding umiješati 2 kašikevrhnja i kad se prohladio preliti preko prve kreme.Ohladiti na sobnoj temperaturi.
4.
Vodu,šećer i voće koje smo odvojili,staviti da prokuva.Dodati preljev i jedno 2minute kuvati.Prohladiti i kad se počne malo stezati preliti preko tortice.Staviti u frižider na hlađenje par sati.
izvor:http://www.coolinarika.com/