Lješnjakov kolač


Lješnjakov kolač/slika/2085/


Sastojci

  • Za biskvit:
  • jaja
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica brašna
  • 2 žlice vode
  • ½ Praška za pecivo Dolcela
  • Vanilin šećer Dolcela

  • Za kremu:
  • 250 g mljevenih lješnjaka
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 g čokolade
  • 50 g maslaca
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 2-3 žlice Džema višnja Podravka
  • Priprema

    1. 1.
      Odvojite bjelance od žumanaca. Od bjelanaca istucite čvrst snijeg, a žumanca pjenasto izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i vodom.
    2. 2.
      Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i postupno ga umiješajte u mješavinu od žumanaca. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.
    3. 3.
      Biskvitnu smjesu izlijte u namašćeni lim (veličine 25×35 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
    4. 4.
      Pečeni biskvit ohladite, premažite džemom od višanja, a zatim kremom od lješnjaka.
    5. 5.
      Za kremu od lješnjaka mljevene lješnjake pomiješajte sa šećerom u prahu i tučenim slatkim vrhnjem. Čokoladu i maslac otopite na pari, dodajte lješnjacima i sve dobro izmiješajte. Ovom kremom premažite ohlađeni biskvit.

    Posluživanje

    Ohlađeni kolač ukrasite nasjeckanim lješnjacima i ostrušcima čokolade pa zatim narežite na šnite.

    Savjet

    Lješnjake možete zamijeniti orasima.
  • izvor:http://www.coolinarika.com/