Jagode u tijestu


Jagode u tijestu/slika/171493/

Radila sam prhko tijesto za kolač Jabuke i vino, ali bez jaja i maslaca, pa mi ostalo viška tijesta, a imala sam svježe jagode


Sastojci

  • za tijesto:
  • 150 g margarina
  • 300 g pšeničnog brašna
  • 100 g šećera u prahu
  • malo hladne vode ili sojinog mlijeka po potrebi

  • za punjenje:
  • svježe jagode
  • Priprema

    1. 1.
      Pomješajte dobro brašno i šećer u prahu, zatim dodajte margarin na komadiće i pomješajte sve zajedno tako da dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama. Zatim dodajte vode ili sojinog mlijeka po potrebi (nekoliko žlica) tako da dobijete kompaktno tijesto koje ćete dalje moći razvaljati.
    2. 2.
      Tijesto razvaljajte, režite u krugove, na svaki krug stavite jednu polovicu jagode (jagode prepolovite na pola), preklopite sa drugim krugom tijesta ili preklopite na pola, te pritisnite vilicom krajeve. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva cca 15-20 minuta. Kad se malo ohlade pospite šećerom u prahu.
    3. 3.
      Malo presjeka ;)

    Posluživanje

    Krajnji rezultat je tijesto kao keks sa punjenjem od jagode. Tijesto možete napraviti i po izvornom Miličinom receptu. :D Dobar tek!
  • izvor:http://www.coolinarika.com/