5
POGLEDAJ SVE FOTKE
/slika/2429681/
Jako fimo i jako dekorativno! :)
Sastojci
- PRHKO TIJESTO
 - 1 jaje
 - 400 gr brašna
 - 250 gr maslaca
 - 200 gr šećera
 - BISKVIT
 - 3 jaja
 - 1 kiselo vrhnje
 - 70 gr šećera u prahu
 - 2 žlice kakao praha
 - 1 žličica sode bikarbone
 - KREMA
 - 1/2 l mlijeka
 - 1 vanilin šećer
 - 200 gr šećera
 - 4 žlice gustina
 - 250 gr margarina
 - 2 crvena preljeva
 - crni ribiz
 Priprema
- 1.Zamjesite prhko tijesto od svih satojaka. Podjelite u 3 manje kugle i stavite na 30 min u zamrzivač.
 - 2.Izradite jaja i šećer te dodajte kiselo vrhnje i sodu bikarbonu.
 - 3.U tu smjesu naribajte prethodno napravljeno prhko tijesto. Ja ponekad u iskidam tijesdto prstima na manje kaomdiće. Bitno da se vidi razlika između smeđeg i svijetlog dijela. Izmjesšajte smjesu siavite peći na 180 stupnjeva cca 30 min.
 - 4.Dok se biskvit hladi skuhate fil. Od litre mlijeka odvojite dio te razmutite gustin. Otatak mlijeka stavite da zakuha sa šećerom i dodajte razmućeni gustin. Kuhajtedok ne dobijete lijepu glatku kremu bez grudica. Ostavite da se krema ohladi.
 - 5.U ohlađenu kremu umiksajte mragarin. Premažite biskvit kremom i poslažite ribiz.Kuhate preljev i prelijte preko kolača.
 
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite na kocke.- 1.
 - izvor:http://www.coolinarika.com/