
Naziv kolača krije u sebi egzotičnu notu...baNANNA i avoCADDO...a sve je počelo od ovog prekrasnog musa:http://www.coolinarika.com/recept/cokoladne-kosaricepunjene-musom-od-avokada-i-banane/ koji me danima mamio... hvala na idejiRuza123 :)
Sastojci
Krema 1.
1 (zrela) banana
1 manji avokado
3 žlice meda
2 žlice kakaa u prahu Dolcela
žlica-dvije otopljenog kokosovog ulja
250 gr mascarponea
1 Rum šećer Dolcela
1 manji avokado
3 žlice meda
2 žlice kakaa u prahu Dolcela
žlica-dvije otopljenog kokosovog ulja
250 gr mascarponea
1 Rum šećer Dolcela
Krema 2.
200ml vrhnja za šlag
1 velika žlica ekstrakta naranče
125gr mascrponea
Dorada: 1 manje pakovanje piškota
mlijeko s malo ruma za umakanje piškota
kokosovo brašno Dolcela
1 velika žlica ekstrakta naranče
125gr mascrponea
Dorada: 1 manje pakovanje piškota
mlijeko s malo ruma za umakanje piškota
kokosovo brašno Dolcela
Za prvu kremu staviti u sjeckalicu/blender sve sastojke osim mascarponea. Kad ste dobili glatku smjesu, dodati joj mascarpone i kratko smiksati.

Za drugu kremu najprije smiksati vrhnje za šlag ( ako je mliječno dodati kremfix ili majušnu žličicu gustina), potom dodati ekstrakt naranče i na kraju mascarpone te sve nakratko smiksati.
Piškote poškropiti ( ili do pola) umakati u mlijeko i slagati u manji protvan, preko namazati čokoladnu, a potom bijelu kremu. Ukrasite čoko-preljevom ili još bolje tamnom čokoladom i pospite kokosom.
Posluživanje
Ohladite jedno 2 sata i poslužite. Kolač nije puno sladak, probajte kreme pa po želji zasladite još. Moja dječica nisu ljubitelji avokada, ali ga u ovoj verziji rado pojedu. Kolač ima divan egzotičan miris i okus.
Prijatno!
izvor:http://www.coolinarika.com/
izvor:http://www.coolinarika.com/