Blintzes sa jagodama i ricottom



2

Jedan od tradicionalni zidovskih recepata koji ima korjene po cijeloj Istocnoj Europi,blinzi mogu biti i slatki i slani ,punjeni mesom,ribom i povrcem,sa razlicictim preljevima i umacima



Sastojci

Blintzes:
350ml mlijeka
2 grančice ružmarina
180 ml butterimilk/vidi recept za zamjenu
2 jaja/L
1žlica Vanilin šećer Dolcela
130g Pšenično glatko brašno Podravka
1žlica šećera
prstohvat soli
Ulje za tavu

Nadjev:
130g krem sira
300 svježeg sira/ricotta
1 jaja/M
2žlice meda
par kapi limun sok

Preljev:
400g jagoda
2 žlice vode
50g šećera/manje više po ukusu
par kapi soka od limuna/opcionalno

Seviranje:
300g kiselo vrhnje/gusti grčki jogurt

Priprema

1.

Stavite na vatru loncic sa jgrancicama ruzmarina i mlijekom.Pustite da prokuha.Maknite sa vatre ostavite da se ohladi .

U drugu zdjelu za to vrijeme stavite mlacenicu/buttermilk.Ako nemate napravitejednostavnim postupkom,ulijte u zdjelu mlijeko pa dodajte zlicicu octa ostavite stajati deset minuta,vidjet cete da ce se mlijeko malo zgusnuti .Nastavite po receptu .

Jos jedna napomena dio sa ruzmarinom isto mozete preskociti ako nemate vremena zamijenite ga samo mlijekom.

Pomijesajte ohladeno mlijeko i buttermilk,dodajte ostaak namirnica za palacinke :jaja,brasno i obje vrste secera.


2.


Zagrijte tavu i dodajte malo ulja.Ispecite palacinke/tanje.Pazite da vam palacinke ostanu svjetle .Izmedu svake palacinke stavite masni papair da vam se ne zalijepe.

U zdjeli pomjesajte sve sastojke za nadjev.Nadjev podijelite na onoliko djelova koliko imate palacinki .

Stavite u svaki blitzi nadjev ,zamotajte u paketice.

Prepecite svaki paketic na vrucoj tavi sa malo ulja dok ne postane hrskav i dobije finu boju.
3.


Napravite preljev:

U zdjelu stavite secer ,nasjeckane oprane jagode,malo soka od limuna.Pustite da sve prokuha i malo zgusne .Mozete sve ispariti stapnim mikserom ja nisam ispasira sve samo dio jagoda , jer meni se svida da ima malo komadica jagode.
Servirajte tople paketice sa preljevom od jagoda sa strane mozete staviti kiselo vrhnje ili grcki jogurt.


izvor:http://www.coolinarika.com/