Rum torta poslastičarska


/slika/2432481/


Moja omiljena torta


Sastojci

  • 16 Jaja
  • 16kašika Glatko brašno Podravka
  • 16kašika Šećera ( kristal)
  • malo Ekstrakt maline,ruma
  • 250ml. Rum alkohol
  • malo kakaa u prahu Dolcela
  • 1,5 Limun sok
  • Narandža sok
  • pola Tegle džema od kajsija

  • Fondan
  • 200gr. šećera u prahu
  • 2kašike Limun soka
  • 3kašike Vrele vode
  • 1,2kapi Ulja
  • 2,3kapi ekstrakt maline
  • Priprema

    1. 1.
      Napraviti patišpanj od 7 jaja,7 kašika šećera,7 kašika brašna.
      Pecite u velikom plehu (od šporeta).Prepolovite.
    2. 2.
      Zatim ispecite 3 patišpanja od po 3 jaja,3 kaš.šećera,3 kaš.brašna.Ja sam pekla jedan i podelila na 3 jednaka dela.
      Sve ih izmrvite ili isecite na krupnije kocke.
    3. 3.
      Skuvajte sirup od 2 čaše šećera i 2 čaše vode.Dodajte sok od 1,5 limuna,1 pomorandže,250ml.ruma alkohola i malo ekstrakta ruma.(ako volite jaču aromu ruma).
    4. 4.
      Ovim ohladjenim sirupom prelijte ona 3 izmrvljena patišpana.Dodajte ukupno oko pola tegle džema od kajsija.
      U prvi dodajte malo kakaoa,
      Udrugi malo ekstrakta maline
      U treći malo zelene prehrambene boje
    5. 5.
      Ostavita malo sirupa da biste prelili ona prva dva žuta patišpanja.
      Donji patišpanj malo poprskajte sirupom i malo namažite džemom od kajsija.
    6. 6.
      Stavljajte naizmenično braon,zeleni i rozi deo.
      Ima toga dosta,činiće vam se možda da je previše mokro,ali nije,Sve fino upije ali bude zaista sočno.
    7. 7.
      Gornji patišpanj isto malo nakvasite namažite džemom i pritisnite nečim težim da torta prenoći.
    8. 8.
      Sutradan stavita fondan
      Prosejte 200gr.prah čećera,dodaje limun i baš vrelu modu i mutite mikserom.Nedugo zatim dodajte par kapi ulja i ekstrkta maline.Namažite silikonskom lopaticom tortu.

    Posluživanje

    Blagi voćkasti ukus maline i kajsija sa rumom baš nekako ide.Slatka jeste,ali nije teška.
  • izvor:http://www.coolinarika.com/
,