Pohovane ili becke snicle


/slika/2428751/
Najbolje resenje za iznenadne goste..

Sastojci

  
  • 1 kg snicli(ovde sam koristila curece)
  • 2 vece solje prezli
  • 2 vece solje brasna
  • po ukusu soli
  • 4 kom jaja
  • vrlo malo mleka
  • Priprema

    1. 1.
      Naseci snicle i  usoliti ih.Ako se spremaju od svinjskog ili juneceg  mesa,neophodno je prethodnoda ih dobro izlupate.
    2. 2.
      spremiti u tri razlicite posude brasno,prezle i izmutiti jaja sa malo mleka i soli.
    3. 3.
      Sniclu po sniclu valjati sledecim redosledom:
      1.prvo je umociti u jaja
      2.zatim je uvaljati u brasno
      3.ponovo u jaja
      4 i konacno u prezle
    4. 4.
      Posto prethodno dobro zagrejemo ulje smanjimo ringlu na srednju temperaturu da nam snicle ne bi izgorele spolja a unutra ostale zive.Zatim ih spustati u vrelo ulje i okretati.Sto se tice piletine i curetine nije potrebno duze od 5 minuta po jednoj strani.

    Posluživanje

    Najcesce napravim krompir pire ili przeni krompir.Sve vrste salata su dobra kombinacija uz ovakvo jelo.Prijatno!
  • izvor:http://www.coolinarika.com/