Najbolje resenje za iznenadne goste..
Sastojci
- 1 kg snicli(ovde sam koristila curece)
- 2 vece solje prezli
- 2 vece solje brasna
- po ukusu soli
- 4 kom jaja
- vrlo malo mleka
Priprema
- 1.Naseci snicle i usoliti ih.Ako se spremaju od svinjskog ili juneceg mesa,neophodno je prethodnoda ih dobro izlupate.

- 2.spremiti u tri razlicite posude brasno,prezle i izmutiti jaja sa malo mleka i soli.

- 3.Sniclu po sniclu valjati sledecim redosledom:1.prvo je umociti u jaja2.zatim je uvaljati u brasno3.ponovo u jaja4 i konacno u prezle

- 4.Posto prethodno dobro zagrejemo ulje smanjimo ringlu na srednju temperaturu da nam snicle ne bi izgorele spolja a unutra ostale zive.Zatim ih spustati u vrelo ulje i okretati.Sto se tice piletine i curetine nije potrebno duze od 5 minuta po jednoj strani.

Posluživanje
Najcesce napravim krompir pire ili przeni krompir.Sve vrste salata su dobra kombinacija uz ovakvo jelo.Prijatno!- 1.
- izvor:http://www.coolinarika.com/
