potrebno je:
600 g glatkog brašna
1 vrećica (7 g) suhog kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
150 g kajmaka
150 g maslaca
300 ml mlakoga mlijeka
1 jaje, posebno žumance, posebno bjelance
sezam, ćurekot, kim, krupna morska sol.... za posipanje (po izboru)
priprema
1 vrećica (7 g) suhog kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
150 g kajmaka
150 g maslaca
300 ml mlakoga mlijeka
1 jaje, posebno žumance, posebno bjelance
sezam, ćurekot, kim, krupna morska sol.... za posipanje (po izboru)
priprema
u zdjeli izmiješati brašno, kvasac, šećer, sol...dodati kajmak, maslac i mljeko....umijesiti srednje meko tijesto
razviti koru debljine 1 cm, vaditi pogačice čašom i poredati ih u podmazan lim
stavite ih neka se kratko odmaraju, dok se pećnica ne ugrije
prije pečenja premazati ih blago umućenim bjelancem , ištipkati ih škaricama, malo posoliti i posuti sezamom, ćurekotom,..
peći ih u pećnici zagrijanoj na 220°C dok ne porumene
* ostatak tijesta koji je preostao pošto ste izvadili pogačice premijesiti i ponovno razviti i vaditi pogačice
izvor:http://www.recepti.hr/
razviti koru debljine 1 cm, vaditi pogačice čašom i poredati ih u podmazan lim
stavite ih neka se kratko odmaraju, dok se pećnica ne ugrije
prije pečenja premazati ih blago umućenim bjelancem , ištipkati ih škaricama, malo posoliti i posuti sezamom, ćurekotom,..
peći ih u pećnici zagrijanoj na 220°C dok ne porumene
* ostatak tijesta koji je preostao pošto ste izvadili pogačice premijesiti i ponovno razviti i vaditi pogačice
izvor:http://www.recepti.hr/