Fina čokoladna torta

Sastojci

  • Za kremu:
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 200 ml mlijeka
  • 3 žlice likera od naranče
  • Parfe krema čokolada Dolcela
  • Priprema

    1. 1.
      Žumanjke i pola količine šećera miješajte dok ne dobijete gustu pjenastu smjesu.
    2. 2.
      Dodajte otopljenu čokoladu, sok i koricu naranče, orahe pomiješane s brašnom te bjelanjke istučene u snijeg s ostatkom šećera.
    3. 3.
      Smjesu lagano izmiješajte i izlijte u kalup za torte (ø 26 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 160°C.
    4. 4.
      Ohlađeni biskvit stavite na tanjur za torte, lagano premažite džemom i obložite obodom kalupa za tortu.
    5. 5.
      Za pripremu kreme najprije otopite čokoladu za kuhanje u 400 ml slatkog vrhnja, a zatim ohladite. Dodajte mlijeko, liker i smjesu parfe kreme.
    6. 6.
      Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete finu kremu (4 minute). Kremu izlijte preko biskvita, poravnajte i dobro ohladite nekoliko sati.

    Posluživanje

    Skinite obod kalupa za torte, po želji je ukrasite i poslužite.

    Savjet

    Tortu možete preliti glazurom ili samo ukrasiti pralinama.
  • izvor:http://www.coolinarika.com/