Sastojci
- Za biskvit:
- 3 jaja
- 80 g šećera
- 100 g čokolade
- 3 žlice narančina soka
- 1 žlica naribane narančine korice
- 70 g mljevenih oraha
- 1 žlica Oštrog brašna Podravka
- 1 žlica Džema extra breskva Podravka
- Za kremu:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 400 ml slatkog vrhnja
- 200 ml mlijeka
- 3 žlice likera od naranče
- 1 Parfe krema čokolada Dolcela
Priprema
- 1.Žumanjke i pola količine šećera miješajte dok ne dobijete gustu pjenastu smjesu.
- 2.Dodajte otopljenu čokoladu, sok i koricu naranče, orahe pomiješane s brašnom te bjelanjke istučene u snijeg s ostatkom šećera.
- 3.Smjesu lagano izmiješajte i izlijte u kalup za torte (ø 26 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 160°C.
- 4.Ohlađeni biskvit stavite na tanjur za torte, lagano premažite džemom i obložite obodom kalupa za tortu.
- 5.Za pripremu kreme najprije otopite čokoladu za kuhanje u 400 ml slatkog vrhnja, a zatim ohladite. Dodajte mlijeko, liker i smjesu parfe kreme.
- 6.Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete finu kremu (4 minute). Kremu izlijte preko biskvita, poravnajte i dobro ohladite nekoliko sati.
Posluživanje
Skinite obod kalupa za torte, po želji je ukrasite i poslužite.Savjet
Tortu možete preliti glazurom ili samo ukrasiti pralinama.- 1.
- izvor:http://www.coolinarika.com/