Sastojci
- Biskvit
- 5 kom jaja (manjih)
- 5 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 100g mljevenih badema
- 2 žlice brašna
- 1/2 praška za pecivo
- Krema
- 3 vrečice pudinga od vanilije
- 8 žlica šećera
- 150g kokosovog brašna
- 1.3l mlijeka
- 120ml vrhnja za šlag
- za namočiti biskvit
- 2 žlice likera od badema (ili ruma)
- 4 žlice vode (ili mlijeka)
Priprema
- Biskvit
- 1.Pomješati mljevene bademe sa brašnom i praškom za pecivo. Odvojiti žutanjke od bjelanjaka.
- 2.Bjelanjke izmiksati u snijeg. Žutanjke sa šećerom i vanilin šećerom miksati dok ne posvijetle.
- 3.U žumanjke naizmjenično lagano umješati mješavinu brašna i badema i snijeg od bjelanjaka.
- 4.Smjesu izliti u kalup obložen papirom za pečenje. Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200C otprilike 15-20 minuta.Provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen.
- 5.Malo prohlađen biskvit izvaditi iz kalupa i uzdužno prerezati na pola.
- Krema
- 1.Od ukupne količine mlijeka odvojiti dio u kojem ćete razmutiti prašak za puding i šećer. U ostatak mlijeka dodati kokosovo brašno i zakuhati.
- 2.U zakuhanu mješavinu mlijeka i kokosa dodati smjesu s pudingom i kuhati prema uputstvima na vrečici za puding. Kuhani puding staviti da se hladi (povremeno promješati)
- 3.Kad se puding ohladio dodati mu vrhnje za šlag i sve zajedno izmiksatu u kremu.
- Slaganje
- 1.Polovicu biskvita vratiti u kalup, nakapati ga mješavinom vode i likera pa staviti pola kreme. Na to staviti drugi dio biskvita, namočiti ga likerom i staviti ostatak kreme.
- 2.Ukrasiti po želji i staviti na hladno barem 2 sata.izvor:http://www.coolinarika.com/