Raffaello torta


Sastojci

  • za namočiti biskvit
  • 2 žlice likera od badema (ili ruma)
  • 4 žlice vode (ili mlijeka)
  • Priprema

    1. Biskvit

    2. 1.
      Pomješati mljevene bademe sa brašnom i praškom za pecivo. Odvojiti žutanjke od bjelanjaka.

    3. 2.
      Bjelanjke izmiksati u snijeg. Žutanjke sa šećerom i vanilin šećerom miksati dok ne posvijetle.
    4. 3.
      U žumanjke naizmjenično lagano umješati mješavinu brašna i badema i snijeg od bjelanjaka.
    5. 4.
      Smjesu izliti u kalup obložen papirom za pečenje. Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200C otprilike 15-20 minuta.
      Provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen.


    6. 5.
      Malo prohlađen biskvit izvaditi iz kalupa i uzdužno prerezati na pola.

    7. Krema
    8. 1.
      Od ukupne količine mlijeka odvojiti dio u kojem ćete razmutiti prašak za puding i šećer. U ostatak mlijeka dodati kokosovo brašno i zakuhati.

    9. 2.
      U zakuhanu mješavinu mlijeka i kokosa dodati smjesu s pudingom i kuhati prema uputstvima na vrečici za puding. Kuhani puding staviti da se hladi (povremeno promješati)

    10. 3.
      Kad se puding ohladio dodati mu vrhnje za šlag i sve zajedno izmiksatu u kremu.

    11. Slaganje
    12. 1.
      Polovicu biskvita vratiti u kalup, nakapati ga mješavinom vode i likera pa staviti pola kreme. Na to staviti drugi dio biskvita, namočiti ga likerom i staviti ostatak kreme.

    13. 2.
      Ukrasiti po želji i staviti na hladno barem 2 sata.
       izvor:http://www.coolinarika.com/