Voćna torta


Voćna torta/slika/3714/

.
Voćnu tortu izabrat ćemo kada poželimo lagano i sočno osvježenje, a ova je upravo takva! Prhko tijesto s elementom iznenađenja (bademom!), kuhana vanilijina krema i sezonsko voće, naravno, trebaju i – šlag na kraju
Sastojci
  • Za tijesto:
  • 200 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
  • 150 g maslaca
  • 70 g šećera
  • žumanjka
  • 40 g badema
  • korica limuna
  • Za vanilin kremu:
  • žumanjka
  • 3 žlice šećera
  • 1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
  • 10 g Gussnela Dolcela
  • 250 ml mlijeka

  • rum
    • Za želatinu:
    • 400 g svježeg voća (breskve, kivi, bobice, ribizl ili voće iz kompota)
    • 1 žlica šećera u prahu
    • 1 vrećica Preljeva za torte Dolcela
/slika/3714/

Priprema

  1. 1.
    Brašno i ohlađen, na listiće narezan maslac dobro razmrvite, pa dodajte šećer, žumanjke, mljevene bademe, ribanu koricu limuna i umijesite prhko tijesto.
  2. 2.
    Ostavite ga počivati na hladnom mjestu 1-2 sata. Tijesto malo premijesite i razvaljajte u krug veličine plitkog kalupa za pečenje torte.
  3. 3.
    Kalup premažite maslacem, obložite ga tijestom, a rub malo podignite. Stavite peći na temperaturu od 200°C oko 20 minuta.
  4. 4.
    Pečeno tijesto ohladite i premažite ga vanilin kremom. Gore rasporedite oprano, dobro ocijeđeno voće i pospite šećerom u prahu. Nakon toga pripremite preljev za torte prema uputi na vrećici, pa njime prelijte voće i stavite da se ohladi.
  5. 5.
    Vanilin kremu pripremite na sljedeći način: žumanjke i šećer dobro izmiješajte, dodajte vanilin šećer, Gussnel i malo hladnog mlijeka. Sve izmiješajte i zakuhajte u preostalo vruće mlijeko.
  6. 6.
    Miješajući kuhajte 8-10 minuta na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne. Po želji dodajte malo ruma. Kuhanu kremu ohladite.
  7. Posluživanje

    Tortu poslužite s tučenim slatkim vrhnjem.

    Savjet

    Ukoliko želite, tijesto možete premazati marmeladom od marelica, a zatim rasporediti kremu od vanilije.
  8. izvor:http://www.coolinarika.com/
!