U malom vrtu raste divlji plod u tom plodu sjeme cudesno neka ruka sjeme posija i jagode sunce obasja Divlje jagode, divlje jagode Tiho rastu divlje jagode tek nesto rose prati njihov put sve prolazi, a mi ne bi htjeli jos divljeg dok ima u nama...(Divlje jagode) Draga Studena, posebna si žena… Svaka tvoje slovo zrači posebnom energijom… Puna si dobrote i ljubavi a sve što dotakneš pretvaraš u zlato.
Sastojci
Biskvit:
5 jaja
2 vrećice vanil šećera
100 g šećera
1 dcl ulja
5 velikih žlica vode (vruće)
50 g maka
110 g brašna
2 velike žlice krušnih mrvica
prstohvat soli (za bjelanjke)
Preljev za biskvit:
2 dcl kave (crne,jake i nezaslađene)
3 velike žlice ruma
Svijetla krema:
250 g svježeg sira
55 g šećera
1 vrećica vanil šećera
1 i 1/2 velika žlica ruma
2,5 dcl vrhnja za šlag
2 velike žlice džema od borovnica
350 g jagoda
1/2 vrećice bijele želatine
Tamna krema:
3,5 dcl vrhnja za šlag
100 g kakaa u prahu
1 vrećica vanil šećera
60 g šećera
3 velike žlice ruma
1/2 vrećice bijele želatine
250 g jagoda
Priprema
Biskvit:
1.
Žumanjke, šećer i vanil šećer miksati dok ne dobijemo gustu smjesu
2.
U dobivenu smjesu dodati ulje, vruću vodu, mak i 2 velike žlice krušnih mrvica
3.
Sve sjediniti te na kraju umiješati brašno pomiješano sa pecilnim praškom i čvrsti snijeg od bjelanjaka sa prstohvatom soli
4.
Smjesu uliti pek papirom obložen kalup za torte
5.
Biskvit peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 185°C oko 25-30 minuta
6.
Pečenog pustimo da se ohladi
7.
Ohlađeni biskvit prerežemo tako da dobijemo 3 kore
Tamna krema:
8.
Umutiti čvrsti šlag te mu dodati kakao, šećer i rum
9.
Sve dobro sjediniti i malo prije filovanja torte kremi dodati prethodno pripremljenu želatinu
Svjetla krema:
10.
Umutiti čvrsti šlag i dodati mu 250 g svježeg sira koji smo prethodno dobro razradili sa šećerom, vanil šećerom i rumom
11.
U kremu umiješati džem od borovnice i jagode koje smo prethodno razrezali na krupnije komade
12.
Na kraju dodajemo želatinu
Slaganje torte:
13.
Kalup za torte obložimo najlon folijom i u njega slažemo tortu
14.
Stavljamo prvi biskvit i namočimo ga preljevom od kave i ruma
15.
Na biskvit 1 stavljamo tamnu kremu a na nju poslažemo red jagoda rezanih na ploškice. Svaku jagodu malo prstom poguramo u kremu
16.
Stavljamo biskvit 2 koji poškropimo preljevom i premažemo svjetlom kremom
17.
Sada je na redu biskvit 3 koji također poškropimo preljevom i ukrasimo jagodama
18.
Jagode prelijemo preljevom za torte i tortu stavljamo u frižider da se hladi najmanje 1 h
19.
Ohlađenu tortu skidamo iz kalupa i ukrašavamo je tučenim slatkim vrhnjem po kojem nastružemo čokoladu za kuhanje
20.
Ponovno stavljamo na hlađenje (najbolje preko noći)
21.
Za ukrašavanje:
2,5 dcl vrhnja za šlag
100 g jagoda
50 g čokolade za kuhanje
1 vrećica crvenog preljeva za torte
Serviramo i uživamo
Dobar tek!!!
izvor:http://www.coolinarika.com/