Sastojci
- 230 g tamne cokolade
- 230 g maslaca
- 90 g gorkog kakaa
- prstohovat soli
- 8 jaja
- 160 g secera
Priprema
- 1.Zagrijat cemo pecnicu na 170ºC.
- 2.Na laganoj temperaturi otopit cemo maslac i cokoladu iskidanu na kockice, na kraju cemo dodati kakao i prstohvat soli te cemo sve izmjesati.
- 3.Elektricnim mikserom cemo izlupati bjelanjke, polagano cemo dodavati 80 g secera dok ne dobijemo gustu sjajnu smjesu.
- 4.U posebnoj posudi elektricnim mikserom izmiskati cemo zumanjke sa preostalih 80 g secera, dok se sve ne sjedini, otprilike 3 minute.
- Otopljenu cokoladu cemo dodati smjesi sa zumanjcima rucno mjesajuci, kada smjesa postane kompaktna polagano cemo dodavati istucene bjelanjke dok se sve ne sjedini. Od ove smjese cemo oduzeti otprilike jednu salicu od 3 dcl, smjesu koju smo oduzeli stavit cemo u hladnjak.
- 6.U kalup za tart ili okrugli kalup promjera oko 24 do 26 cm stavit cemo papir za pecenje koji smo prethodno namazali maslacem. U kalup cemo izliti smjesu koju nismo stavili u hladnjak te cemo ju staviti u pecnicu na 25 minuta.
- 7.Nakon 25 minuta tortu cemo izvaditi iz pecnice i potpuno ju ohladiti. Kada je hladna na vrh cemo staviti cokoladnu smjesu koja je bila u hladnjaku. Sve skupa cemo staviti u hladnjak na 1 h.
- Tortu cemo nakon 1 h izvaditi iz hladnjaka te cemo je staviti u pecnicu na 200ºC jos 10 minuta. Tortu mozemo servirati toplu.
- izvor:http://www.coolinarika.com/