Slane kocke

Sastojci
  • 2 jaja
  • 2 dl čvrstog jogurta,
  • 0,75 dl ulja
  • 2 dl brašna
  • 1/2 pecilnog praška
  • 1 žlićica soli
  •  žlice ajvara, 3 žlice blanširanog špinata
  • Nadjev:
  • 500 g svježeg sira
  • 100 g feta sira
  • 2,5 dl majoneze
  • 1 kiselo vrhnje
  • 350 gkuhanog pršuta ili koje druge salame po želji ( više- manje)
  • kisele crvene paprike (više-manje po ukusu)
  • Priprema

    1. 1.
      Sastojke za kore izmiksati na kraju dodati brašno sa pecilnim praškom.Ispeči tri kore . Sastojci su za jednu koru. Jednu žutu, za naranđastu dodati ajvar, za zelenu špinat. Peči na peki papiru u večem pekaču, da kocke nisu previsoke. Ako želite višu tortu stavite u manji pekač. Probajte čačkalicom kada su pečene. Brzo se ispeku jer su tanke.
    2. Za nadjev izmiksati sir, vrhnje, majonezu i feta sir. Ja ne solim jer mi je dovoljno slano. Ostaviti sa strane par žlica nadjeva za premazati vrhnju koru. U ostalo dodati sitno narezani kuhani pršut i kiselu papriku. Ako želite možete Staviti krastavce umjesto paprike....
      Polovinom nadjeva premazati jednu koru, staviti drugu koru, premazati drugom polovinom nadjeva, staviti treču koru pa nju premazati sa nadjevom kojeg ste ostavili sa strane.
      Staviti u hladnjak, najbolje preko noči. Kocke ukrasiti ribanim sirom, začinima..
    3. izvor:http://www.coolinarika.com/