/
.
jednostavni,lagani,osvježavajući keks-kolač s finom kremom,moji ga zovu ljetni užitak,a imam recept i za zimsku varijaciju,da između keksa i kreme "složite"dva lista prethodno pečenog lisnatog tijesta...ovu finu slasticumožete obogatiti čokoladnim pudingom-kremom i složiti u široke čaše,dobro rashladite...ovo je "spas u zadnji čas"kad vam se najave gosti ili se vašim ukućanima jede nešto slatko,a vi ih iznenadite.))
Sastojci
sastojci
400-500g. piškota ili petit beurre-keksa
za ukrašavanje
250 ml. slatkog vrhnja za šlag
krema
600ml. mlijeka
2 Pudinga od vanilije Dolcela
100g. Šećera u prahu vanilija Dolcela
200ml. slatkog vrhnja za šlag
3 žličice rum
u kremu dodati
250 ml. slatkog vrhnja za šlag
1 vrećica učvrščivača za slatko vrhnje
Priprema
pripremite kremu
prašak za puding pomiješajte sa šećerom i slatkim vrhnjem/200 ml.i skuhajte u mlijeku.puding prekriti prozirnom folijom pa ga ohladiti.
2.
u hladan puding dodati rum-po ukusu i istučeno slatko vrhnje/250 ml.sa učvščivačem /kremfixom.
3.
kalup promijera /30x20 cm obložite prozirnom folijom.složite prvi red keksa,/poškropite s rumom ili mješavinom mlijeka i ruma.stavite pola kreme,opet red keksa,pa krema,slojeve složite po želji npr.3-4 sloja.
4.
složeni diplomat ukrasite s istučenim slatkim vrhnjem.dobro ohladite,najbolje poslužiti drugi dan.
Posluživanje
ako vas je zaintrigirala i ova zimska- varijacija- diplomata s lisnatim tijestom...evo upute kako...250 g lisnatog tijesta,podijelite ga na dva dijela ispecite na okrenutom limu veličine /30x20 cm.mala napomena:lim pospite brašnom ,a tijesto prije pečenja ispikajte vilicom..
izvor:http://www.coolinarika.com/