Sastojci
- KOLAČ – Mera za sve je šolja od 2,5 dl.
- 12 belanaca na sobnoj temperaturi
- 1 šolja brašna
- 1/4 kašičice soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 1/4 šolje šečera
- 2 kašikice ekstrakta od vanile
Priprema
- 1.Ugrejati rernu na 170 stepeni.
- 2.Dobro ulupati belanca, i polako dodavati šećer.
- 3.Ostale sastojke izmešati i dodavati polako.
- 4.Polako presuti gotovu smesu u premazani posudu za pečenje. Za Andjeoski kolač je najbolja posuda kao za kugov, sa rupom u sredini, da bi se bolje ispekao.
- 5.Peći u zagrejanoj rerni 30-40 minuta ili kad kolač dobije žućkastu boju i malo se ‘’slegne’’.Htela bih samo još da napomenem da je ovo vrlo delikatan kolač, u smislu da je vrlo osetljiv kad se vadi iz kalupa i jako je lepljiv. Treba staviti duplo masti i brašna nego obično, jer se vrlo lako zalepi i raspadne. Takođe treba sačekati da se kolač ohladi i tek onda ga izvaditi iz kalupa.
- izvor:http://www.coolinarika.com/
- 1.