ANDJEOSKI KOLAČ SA SVEŽIM VOĆEM

Sastojci

  
  • KOLAČ – Mera za sve je šolja od 2,5 dl.
  • 12 belanaca na sobnoj temperaturi
  • 1 šolja brašna
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 1/4 šolje šečera
  • 2 kašikice ekstrakta od vanile
  • Priprema

    1. 1.
      Ugrejati rernu na 170 stepeni.
    2. 2.
      Dobro ulupati belanca, i polako dodavati šećer.
    3. 3.
      Ostale sastojke izmešati i dodavati polako.
    4. 4.
      Polako presuti gotovu smesu u premazani posudu za pečenje. Za Andjeoski kolač je najbolja posuda kao za kugov, sa rupom u sredini, da bi se bolje ispekao.
    5. 5.
      Peći u zagrejanoj rerni 30-40 minuta ili kad kolač dobije žućkastu boju i malo se ‘’slegne’’.
      Htela bih samo još da napomenem da je ovo vrlo delikatan kolač, u smislu da je vrlo osetljiv kad se vadi iz kalupa i jako je lepljiv. Treba staviti duplo masti i brašna nego obično, jer se vrlo lako zalepi i raspadne. Takođe treba sačekati da se kolač ohladi i tek onda ga izvaditi iz kalupa.
    6. izvor:http://www.coolinarika.com/