Voćne tortice su dekorativne, živopisnih boja, lagane za konzumaciju, a ljeti mogu zamijeniti minjone. Voće odaberite po želji i po sezoni, ali uvijek svježe i lijepo.
Sastojci
- Za tijesto:
- 300 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
- 200 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 1 žumance
- malo soli
- malo naribane limunove korice
- Za puding kremu:
- 500 ml mlijeka
- 120 g šećera
- 1 vrećica Pudinga vanilin Dolcela
- 2 jaja
- malo soli
- Za ukrašavanje:
- 100-150 g jagoda
- 50 g ribizla
- 50 g borovnica
- 1 kivi
- 2 vrećice Preljeva za torte Dolcela
Priprema
- 1.Maslac dobro izmrvite s brašnom. Dodajte šećer, žumance, malo soli i naribane limunove korice te zamijesite prhko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku oko sat vremena da se dobro ohladi.
- 2.Za pudingovu kremu šećer i puding vanilin izmiješajte, dodajte malo hladnoga mlijeka, 2 cijela jaja i dobro izradite. Kada ostatak mlijeka zakipi, u njega izlijte pripremljenu smjesu. Miješajući kuhajte dok ne dobijete gustu kremu.
- 3.Kuhanu kremu ulijte u drugu posudu, pokrijte tankom celofanskom folijom i ohladite.
- Ohlađeno tijesto razvaljajte i obložite njime male kalupe tako da obložite i rubove. Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu 10 do 15 minuta na 180 do 200°C. Pečene tortice izvadite iz kalupa, ohladite i premažite pudingovom kremom.
- 5.Preljevom za torte, koji ste pripremili prema uputi na ambalaži, prelijte tortice sa složenim voćem. Ostavite da se tortice ohlade i preljev želira.
Posluživanje
Voćne tortice poslužite sa šlagom.- 1.
- izvor:http://www.coolinarika.com/