Voćne tortice


Voćne tortice/slika/2195/

Voćne tortice su dekorativne, živopisnih boja, lagane za konzumaciju, a ljeti mogu zamijeniti minjone. Voće odaberite po želji i po sezoni, ali uvijek svježe i lijepo.

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 300 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • žumance
  • malo soli
  • malo naribane limunove korice
  • Za puding kremu:
  • 500 ml mlijeka
  • 120 g šećera
  • 1 vrećica Pudinga vanilin Dolcela
  • jaja
  • malo soli
  • Za ukrašavanje:
  • 100-150 g jagoda
  • 50 g ribizla
  • 50 g borovnica
  • kivi
  • 2 vrećice Preljeva za torte Dolcela
  • Priprema

    1. 1.
      Maslac dobro izmrvite s brašnom. Dodajte šećer, žumance, malo soli i naribane limunove korice te zamijesite prhko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku oko sat vremena da se dobro ohladi.
    2. 2.
      Za pudingovu kremu šećer i puding vanilin izmiješajte, dodajte malo hladnoga mlijeka, 2 cijela jaja i dobro izradite. Kada ostatak mlijeka zakipi, u njega izlijte pripremljenu smjesu. Miješajući kuhajte dok ne dobijete gustu kremu.
    3. 3.
      Kuhanu kremu ulijte u drugu posudu, pokrijte tankom celofanskom folijom i ohladite.
    1. Ohlađeno tijesto razvaljajte i obložite njime male kalupe tako da obložite i rubove. Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu 10 do 15 minuta na 180 do 200°C. Pečene tortice izvadite iz kalupa, ohladite i premažite pudingovom kremom.
    2. 5.
      Preljevom za torte, koji ste pripremili prema uputi na ambalaži, prelijte tortice sa složenim voćem. Ostavite da se tortice ohlade i preljev želira.

    Posluživanje

    Voćne tortice poslužite sa šlagom.
  • izvor:http://www.coolinarika.com/