TORTILJE OD DOMAĆEG TJESTA S PILETINOM, POVRĆEM I SOSOM

Sastojci

 
  • 400 g glatkog brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 vrečića prašak za pecivo
  • mlake vode po potrebi sol
  • NADJEV
  • 1 glavica luka
  • 2 kom mrkve
  • 1 kom paprike
  • 1 limenka crvenog graha
  • 1 limenka sjeckanih rajčica
  • malo koncentrata odrajčice
  • 1 limenka kukuruza
  • 1 glavica salate
  • malo luka
  • malo sosa od rajčice
  • žlica meda
  • mala žlicica chilly u prahu
  • PO ŽELJI
  •   tuna ili meso
  • kiselo vrhnje
  • sira ( gaude, ementaler...)
  • Priprema

    1. 1.
      Tjesto:
      Izmješati sve sastojke, mješati do glatke teksture. Tjesto mora biti srednje tvrdo. 
      Odvojiti tjesto na iste količine, pokriti folijom i pustit da odmori
      Formirati tortilje.
    2. 2.
      Nadjev:
      Piletinu izrezati na trakice, dobro začiniti ( maslinovo ulje,sol,papar,chilly u prahu..po želji) 
      Pustiti u frižideru da odstoji najmanje pola sata
      1. Isjeckati svo povrče, začiniti ( kao i piletinu) pustit malo da odstoji.

      2. 4.
        Na dobro ugrijanom woku ispeči piletinu, (politi po želji s malo bijelog vina) kad je pustila piletina sok premjestiti u zdjelu za serviranje, poklopiti da ostane mlaka i sočna. 
      3. 5.
        Početi peč tortilje.
        Ispečene tortilje par sekundi s svake strane i umotati u malo vlažnu krpu. 
      4. 6.
        Na soku od piletine, staviti peč povrče narezano, nakon 5 min staviti sjeckanu rajčicu i kratko prokuhati na kraju dodati grah i kukuruz. 
      5. Serviranje:
        Tortilju premazatiumaka od rajčice ili kiselim vrhnjem, list salate, nadjev od povrča, piletina i naribani sir.
        Zamotati i uživati :)
      6. izvor:http://www.coolinarika.com/