Sastojci
- 400 g glatkog brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 vrečića prašak za pecivo
- mlake vode po potrebi sol
- NADJEV
- 1 glavica luka
- 2 kom mrkve
- 1 kom paprike
- 1 limenka crvenog graha
- 1 limenka sjeckanih rajčica
- malo koncentrata odrajčice
- 1 limenka kukuruza
- 1 glavica salate
- malo luka
- malo sosa od rajčice
- žlica meda
- mala žlicica chilly u prahu
- PO ŽELJI
- tuna ili meso
- kiselo vrhnje
- sira ( gaude, ementaler...)
Priprema
- 1.Tjesto:Izmješati sve sastojke, mješati do glatke teksture. Tjesto mora biti srednje tvrdo.Odvojiti tjesto na iste količine, pokriti folijom i pustit da odmoriFormirati tortilje.
- 2.Nadjev:Piletinu izrezati na trakice, dobro začiniti ( maslinovo ulje,sol,papar,chilly u prahu..po želji)Pustiti u frižideru da odstoji najmanje pola sata
- Isjeckati svo povrče, začiniti ( kao i piletinu) pustit malo da odstoji.
- 4.Na dobro ugrijanom woku ispeči piletinu, (politi po želji s malo bijelog vina) kad je pustila piletina sok premjestiti u zdjelu za serviranje, poklopiti da ostane mlaka i sočna.
- 5.Početi peč tortilje.Ispečene tortilje par sekundi s svake strane i umotati u malo vlažnu krpu.
- 6.Na soku od piletine, staviti peč povrče narezano, nakon 5 min staviti sjeckanu rajčicu i kratko prokuhati na kraju dodati grah i kukuruz.
- Serviranje:Tortilju premazatiumaka od rajčice ili kiselim vrhnjem, list salate, nadjev od povrča, piletina i naribani sir.Zamotati i uživati :)
- izvor:http://www.coolinarika.com/
- 1.