Sastojci:
Za Prhko čokoladno tijesto:
165 g glatkoga brašna
95 g maslaca, omekšaloga
85 g šećera
Žutanjak2 velika jaja
¼ žličice praška za pecivo
9 g nezaslađenoga kakaa u prahu
½ žličice ekstrakta vanilije
Sol
Za kremu:
100 ml slatkoga vrhnja
10 ml meda svijetle boje
200 g bijele čokolade
80 g džema od malina
Za glazuru:
250 g svježih malina
Šećer u prahu
Priprema:
Pripremite tijesto. Električnim mikserom kremasto umutite maslac i šećer pa
umiješajte prstohvat soli, žutanjke i ekstrakt vanilije. Prosijte brašno, prašak za pecivo
i kakao, dodajte ih smjesi od maslaca i šećera pa kratko mijesite dok ne dobijete
glatko tijesto. Oblikujte tijesto u disk i prekrijte ga prozirnom folijom pa stavite u
hladnjak na 1 sat. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Na čistoj, pobrašnjenoj površini
razvaljajte tijesto na 3 mm debljine. Pobrašnite okrugli kalup s pomičnim dnom i
stavite razvaljano tijesto u njega. Namažite ga džemom od malina i pecite 18 do 20
minuta. Ohladite pa izvadite tijesto iz kalupa. Nasjeckajte bijelu čokoladu i stavite je
u vatrostalnu zdjelu. U lonac ulijte slatko vrhnje i med pa kuhajte dok tekućina ne
zakipi, a onda njome prelijte čokoladu. Miješajte dok ne dobijete glatku, baršunastu
kremu. Ostavite da se ohladi pa ulijte u okrugli kalup (krema bi trebala doći do ruba
kalupa). Rasporedite maline po kremi pa stavite tortu u hladnjak na barem 1 sat. Prije
posluživanja pospite šećerom u prahu.
izvor:http://www.recepti.hr/
Za Prhko čokoladno tijesto:
165 g glatkoga brašna
95 g maslaca, omekšaloga
85 g šećera
Žutanjak2 velika jaja
¼ žličice praška za pecivo
9 g nezaslađenoga kakaa u prahu
½ žličice ekstrakta vanilije
Sol
Za kremu:
100 ml slatkoga vrhnja
10 ml meda svijetle boje
200 g bijele čokolade
80 g džema od malina
Za glazuru:
250 g svježih malina
Šećer u prahu
Priprema:
Pripremite tijesto. Električnim mikserom kremasto umutite maslac i šećer pa
umiješajte prstohvat soli, žutanjke i ekstrakt vanilije. Prosijte brašno, prašak za pecivo
i kakao, dodajte ih smjesi od maslaca i šećera pa kratko mijesite dok ne dobijete
glatko tijesto. Oblikujte tijesto u disk i prekrijte ga prozirnom folijom pa stavite u
hladnjak na 1 sat. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Na čistoj, pobrašnjenoj površini
razvaljajte tijesto na 3 mm debljine. Pobrašnite okrugli kalup s pomičnim dnom i
stavite razvaljano tijesto u njega. Namažite ga džemom od malina i pecite 18 do 20
minuta. Ohladite pa izvadite tijesto iz kalupa. Nasjeckajte bijelu čokoladu i stavite je
u vatrostalnu zdjelu. U lonac ulijte slatko vrhnje i med pa kuhajte dok tekućina ne
zakipi, a onda njome prelijte čokoladu. Miješajte dok ne dobijete glatku, baršunastu
kremu. Ostavite da se ohladi pa ulijte u okrugli kalup (krema bi trebala doći do ruba
kalupa). Rasporedite maline po kremi pa stavite tortu u hladnjak na barem 1 sat. Prije
posluživanja pospite šećerom u prahu.
izvor:http://www.recepti.hr/