Od dve stvari koje obozavam – tikvica i kisele pavlake, dobila sam savrseno hladno predjelo, koje je dekorativno i jednostavno da se napravi, bez ijedne kapi masnoce, bez ikakvog przenja i pohovanja, pa se tako i ponasam – uzivam dok je tamanim!
Sastojci
Za kore:
2 x 1 velika tikvica
2 x 3 jaja
2 x 3 kasike brasna
po zelji seckan persun
Za fil:
oko 600 gr kisela pavlaka
Priprema
1.
U dva suda narendati po jednu veliku ociscenu tikvicu, posoliti i ostaviti 20-ak minuta da puste vodu.
2.
Ukljuciti rernu na 180 stepeni. Umutiti 3 jaja mikserom, oko minut, dodati iscedjene tikvice i 3 kasike brasna, ne sme da bude tecno, nego kompaktno, a ako je retko, dodati brasno jos malo i seckani persun.
3.
Pleh ( 35×25 ) obloziti pek papirom i bez ikakvog uljenja izliti smesu, lepo poravnati da bude iste debljine i peci 20 minuta.
4.
Za to vreme mutiti za drugu koru, ovu prvu izvaditi, skinuti odmah papir, vratiti ga u pleh, isipati smesu i peci.
5.
Dobicete dve tanke korice, koje su cvrste i meke u isto vreme, ne kidaju se i mogu se seci da se “kroje” prema velicini cinije u kojoj se servira slana torta. Ja je redjam u srednjoj vatrostalnoj ciniji, svaki red kore premazujem kiselom pavlakom i stavim u frizider.
Posluživanje
Ove korice nemaju ni kap ulja i peku se bez ulja, tako da mirne duse mozete da uzivate u njoj, a opet, zasitna je.
Mozete ih premazati bilo kojim slanim filom, sirom pomesanim sa jogurtom, da dodajate alevu papriku, beli luk… ali je ova kombinacija samo sa kiselom pavlakom jednostavno neodoljiva!
Toliko sam odusevljena sa njom, da cu da napravim dobru zalihu rendanih tikvica za zimus!
http://www.coolinarika.com/
Sastojci
Za kore:
2 x 1 velika tikvica
2 x 3 jaja
2 x 3 kasike brasna
po zelji seckan persun
Za fil:
oko 600 gr kisela pavlaka
Priprema
1.
U dva suda narendati po jednu veliku ociscenu tikvicu, posoliti i ostaviti 20-ak minuta da puste vodu.
2.
Ukljuciti rernu na 180 stepeni. Umutiti 3 jaja mikserom, oko minut, dodati iscedjene tikvice i 3 kasike brasna, ne sme da bude tecno, nego kompaktno, a ako je retko, dodati brasno jos malo i seckani persun.
3.
Pleh ( 35×25 ) obloziti pek papirom i bez ikakvog uljenja izliti smesu, lepo poravnati da bude iste debljine i peci 20 minuta.
4.
Za to vreme mutiti za drugu koru, ovu prvu izvaditi, skinuti odmah papir, vratiti ga u pleh, isipati smesu i peci.
5.
Dobicete dve tanke korice, koje su cvrste i meke u isto vreme, ne kidaju se i mogu se seci da se “kroje” prema velicini cinije u kojoj se servira slana torta. Ja je redjam u srednjoj vatrostalnoj ciniji, svaki red kore premazujem kiselom pavlakom i stavim u frizider.
Posluživanje
Ove korice nemaju ni kap ulja i peku se bez ulja, tako da mirne duse mozete da uzivate u njoj, a opet, zasitna je.
Mozete ih premazati bilo kojim slanim filom, sirom pomesanim sa jogurtom, da dodajate alevu papriku, beli luk… ali je ova kombinacija samo sa kiselom pavlakom jednostavno neodoljiva!
Toliko sam odusevljena sa njom, da cu da napravim dobru zalihu rendanih tikvica za zimus!
http://www.coolinarika.com/