TORTA-KREMPITA SA MALINAMA! LAGANA TORTA SA MALINAMA, NA BAZI KREMPITE.




Sastojci
PODLOGA:
1 list lisnatog testa
FIL 1:
1/2 l mleka
3/4 solje secera
4 jaja
6 ravnih kasika gustina
1 kasicica vanila paste
FIL 2:

1 solja tecnog slaga
250 g Mascarpone sira
1/4 solje staub secera (u prahu)
GLAZURA:
50 g cokolade za kuvanje
1 kasika ulja
OSTALO:
400 g malina
ostatak izmrvljenih pecenih okrajaka lisnatog testa
1/4 solje tostiranog kokosa

Priprema
1.
PODLOGA:

Za podlogu sam koristila ovo lisnato testo:
http://www.coolinarika.com/preview/recept/lisnato-testo-za-10-minuta/
Razvaljajte ga sto tanje mozete, izbockajte viljuskom, i ispecite u rerni na pek papiru na tepsijii bez stranica (oko 20 minuta na 180 stepeni C, da lagano zazlatni).
Kad se ohladi, stavite preko testa zatvoren obruc od okrugle modle za tortu, pa nozem isecite (kao iscrtajte) uz unutrasnji rub modle, da biste dobili krug iste velicine kao i obruc. Stavite taj krug lisnatog testa na tacnu na kojoj cete filovati i posluzivati tortu, pa okolo stavite obruc, kako bi drzao fil dok se torta ne ucvrsti. Iznutra stranice obruca oblozite pek papirom, da bi lepse izgledalo kad ga skinete, i da ga, na kraju krajeva, lakse odvojite od torte. Ostatke testa (okrajke) izmrvite u sitan posip kojim cete ukrasiti tortu po vrhu.
2.
FIL 1:
Stavite mleko da uzavre - odvojite oko 1 dl, da biste razmutili gustin u njemu. U mleko stavite 1/2 solje secera, i vanila pastu. Posebno odvojite zumance od belanaca, pa zumancima dodajte gustin razmucen u malo mleka. Kad mleko uzavre, umesajte smesu od zumanaca, i kuvajte uz neprestano mesanje par minuta, da se smesa zgusne. Prekrijte je najlon-folijom, da se ne stvara korica. Odmah izmiksajte belance, pa im dodajte ostatak secera (1/4 solje), i miksajte da dobijete cvrscu smesu. Umesajte je lagano spatulom u jos vruc fil od zumanaca, i sve uspite u vec pripremljen obruc na podlogu od lisnatog testa. Ostavite u frizider da se prohladi, ili cak i zamrzivac, na petnaestak minuta.

3.
FIL 2:
Izmiksajte slag i ostavite ga sa strane. Posebno izmiksajte Mascarpone sa staub secerom, a zatim dodajte vec izmiksan slag, i miksajte da se sve sjedini.
4.
Na ohladjen zuti fil na lisnatom testu poslazite maline, a zatim premazite belim filom. Ostavite u frizider da se stegne.

5.
Da biste dovrsili tortu, skinite obruc, a zatim pazljivo odlepite papir sa stranica. Pospite okolo po obodu izmrvljenim ostacima lisnatog testa pomesanim sa kokosom, a sredinu popunite cokoladnom glazurom koju cete dobiti tako sto cete otopiti cokoladu sa uljem. Dobro sve ohladite i posluzite.

Posluživanje
Mere su u soljama od 2.5 dl.

http://www.coolinarika.com/