Sastojci
- Biskvit (svako ima svoj omiljeni recept, a ako ne imate ih nekoliko na našem blogu)
- džem od višanja (ja imam domaći)
- 2 kom pudinga po želji-roze boje
- mlijeko i šećer za puding
- 250 ml vrhnje za šlag
- sok za vlaženje biskvita
Priprema
- Težina:
To vam dobro dođe kad nemate puno vremena ili kad vam se gosti najave za sat vremena. Upravo ovaj kolač, ili slični njemu, se rade na brzinu što se nikako ne primjećuje u okusu.
Dakle, biskvit sam izvadila iz škrinje i još smrznutog prerezala na pola, ako je deblji može se bez problema prerezati na tri kore, ali za ovaj kolač nije potrebno.
Puding skuhala i premjestila u drugu metalnu posudu i brzinski ohladila. Izmiksala šlag i pomiješala sa pudingom. Biskvit (nije problem ako je još smrznut, neće biti dugo)sam navlažila sa sokom koji sam imala otvoreni, može i razrijeđenim rumom i sl. i premazala na debelo domaćim džemom od višanja (kad mi ponestane višanja koristim i druge džemove, marmalade ili pekmeze domaće izrade ili svježe voće lagano prokuhano u zašećernoj vodi ili soku) zatim premazala pudingom i ponovo džemom i stavila biskvit, navlažila ga i na kraju šlag od vhnja u koji sam dodala trunku arome višnje.
Dobila sam lijepi ženski kolač, mislim zbog crveno-roze boje, ali i muški ga obožavaju.
Izvor: coolinarika.com